Nieuwe sportminister mogelijk goed voor nieuwe stadions

Anthony Van der Planken
| 18 reacties
Nieuwe sportminister mogelijk goed voor nieuwe stadions
Foto: © SC

Philippe Muyters is de nieuwe Vlaamse minister van Sport. Muyters wordt bovendien ook bevoegd voor Ruimtelijke Ordening. Dat is mogelijk goed nieuws voor de Belgische stadionproblematiek.

De Vlaamse stadiondossiers, en dan vooral dat van Club Brugge, geraken maar niet van de grond. De afgelopen jaren werd er in het Parlement vaak gesproken over de bouw van nieuwe stadions, maar concreet werd dat nooit.

Tot nog toe waren de bevoegdheden Sport (Bert Anciaux) en Ruimtelijke Ordening (Dirk Van Mechelen) strikt gescheiden, waardoor verschillende ministers betrokken waren bij de discussie over de bouw van nieuwe stadions. Daar komt nu verandering in. Beide bevoegdheden komen immers toe aan één dezelfde minister, N-VA'er Philippe Muyters.

Bovendien was Muyters tot gisteren gedelegeerd bestuurder van Voka, het Vlaams netwerk van ondernemingen. Voka toonde zich in het verleden een groot voorstander van Club Brugges bouwplannen in Loppem. De nieuwe minister zou dus ook goed nieuws kunnen brengen voor blauw-zwart.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties