KV Mechelen gaat winnen bij Waasland

De oefencampagne draait overal op volle toeren en dat is bij KV Mechelen niet anders. De Manenblussers zakten gisteren af naar het veld van KV Red Star Waasland. De tweedeklasser ging met 0-2 voor de bijl.

In het openingskwartier van de partij viel er amper wat te beleven. In het vervolg van de eerste helft nam KV Mechelen langzaam maar zeker de bovenhand, maar de troepen van Peter Maes konden amper uitgespeelde kansen creëren. Gorius, Nong en Destorme zorgden wel voor dreiging, maar tot doelpunten kwam de eersteklasser niet voor de pauze.

Na de rust ging het plots veel vlotter voor de bezoekers. Welgeteld één minuut had invaller Iddi nodig om een perfecte voorzet te geven. Nong bedankte met de 0-1. Red Star Waasland gaf zich echter niet gewonnen en kwam dicht bij de gelijkmaker, maar de thuisploeg faalde in de afwerking. Nong kreeg de kans om de partij dan helemaal te beslissen, maar hij kwam niet tot scoren. Invaller Rossini deed dat wel, waardoor het na 68 minuten toch 0-2 stond.

In de slotfase van de partij kreeg Waasland nog een kans via Shabi. De bezoekers dreigden nog via Persoons, Salim -die debuteerde in het shirt van KV Mechelen- en Iddi, maar gescoord werd er niet meer.

KV Red Star Waasland: Verhulst (45’ Weyen), Masureel (45’ Paulussen), Serbest, Flejiko, Veldeman (45’ De Araujo), Bousfia, Neve, Bourabia (70’ Shabi), Crabeels, Agrono Hurtado (70’ Dyck), Sampil (45’ Gaston)

KV Mechelen: Biebauw (60‘De Vriendt), Moro (45’ Iddi Abdul), Ivens, Van Hoevelen (60’ Mellemans), Persoon, Van Goethem, Nong (60’ Rossini), Gorius (70’ Grondin) , Buyens (60’ Kourouma), Destorme, Ghomsi (70’ Salim)

Doelpunten: 46’ Nong (0-1), 68’ Rossini (0-2)