Balette: "Litmanen is dé patron van Lahti"

Nico Wieme
| 24 reacties
Balette: "Litmanen is dé patron van Lahti"
Foto: © SC

FC Lahti won donderdag met 2-0 de terugmatch tegen ND Gorica in de tweede ronde van de Europa League. Peter Balette zag een goed spelende Finse ploeg met Jari Litmanen als dé patron.

Club Brugge weet tegen wie het aan de slag moet in de derde voorronde van de Europa League. FC Lahti maakte de 1-0-nederlaag uit de heenmatch tegen ND Gorica in eigen stadion goed en zakt volgende week donderdag af naar Brugge.

 

Clubs hulpcoach Peter Balette scoutte in opdracht van Adrie Koster de wedstrijd en was onder de indruk van de Finnen. “Organisatorisch zit het bij Lahti goed in elkaar”, zegt Balette in HLN. “Verdedigend werden er weinig of geen kansen weggegeven.”

 

Balette weet ook wie blauw-zwart volgende week in de gaten moet houden. “Jari Litmanen is duidelijk de patron van de ploeg. Niet toevallig schoot hij zijn ploeg even na het uur op voorsprong. Vanaf dat ogenblik ging het licht bij een matig Gorica volledig uit.”

 

De Limburger waarschuwt zijn spelers voor onderschatting. “FC Lahti is een jong, dynamisch team. Niets laat uitschijnen dat Lahti op dit ogenblik slechts op de tiende plaats in de Finse competitie staat. Er is wel opvallend weinig gestalte in de ploeg, maar dat wordt grotendeels gecompenseerd door een grote gedrevenheid”, aldus Balette.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties