VK volgt ook Belgen in lagere divisies

Philippe Crols
| 0 reacties
VK volgt ook Belgen in lagere divisies
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Voetbalkrant volgt al enkele jaren de prestaties van de Belgen in de Duitse eerste klasse. Dit seizoen gaan we nog een stapje verder en belichten we ook de prestaties van onze landgenoten die uitkomen in de Duitse tweede en derde klasse.

In de tweede Bundesliga pakte het Augsburg van Jonas De Roeck (foto) zijn eerste punt van het seizoen. Onze langenoot kende tegen RW Oberhausen echter weinig geluk. Halverwege de eerste helft moest hij het veld verlaten met een hoofdblessure.

Union Berlin en Fortuna Düsseldorf hadden voor aanvang van de tweede speeldag drie punten. Het ambitieuze Düsseldorf ging op bezoek bij de hoofdstedelingen onderuit (1-0). Bij de bezoekers werd Axel Lawaree tien minuten voor tijd in de strijd gegooid. Dmitri Bulykin moest naar de kant. Bij Union Berlin mocht de eerder onbekende Belg Bernd Rauw in blessuretijd nog eventjes komen meedoen.

Ook bij RW Ahlen speelt een landgenoot die u allicht niet kent: Tom Moosmayer. Hij speelde de hele wedstrijd, maar bleef samen met zijn teammaats puntenloos achter tegen Kaiserslautern.

In de derde Bundesliga speelt er met Michael Lejan één Belg. Hij komt uit voor Osnabruck en was afgelopen weekend aan het feest. Zijn team won namelijk met 5-2 van Ingolstadt en telt zes punten na vier matchen. Lejan speelde de hele wedstrijd.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2. Bundesliga

Nieuwste reacties