Analyse Bayern veert recht tegen landskampioen

Philippe Crols
| 0 reacties
Bayern veert recht tegen landskampioen
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Louis Van Gaal heeft eindelijk een keertje kunnen juichen met Bayern München. Het team van de Nederlander won van landskampioen Wolfsburg en pakte de eerste zege van het seizoen. Ondertussen hebben leiders Leverkusen & Hambuger SV al wel vijf punten meer.

Robben geeft Bayern extra stimulans

Wolfsburg had op bezoek bij Bayern weinig of niets in de pap te brokken. Arjen Robben en Franck Ribéry begonnen dan wel op de bank, het was duidelijk dat de Nederlander en de Fransman elkaar goed kunnen vinden. In de tweede helft scoorde Robben tweemaal op aangeven van Ribéry. Louis Van Gaal (foto) zag het allemaal graag gebeuren. Bayern heeft nu vijf punten, Wolfsburg staat daar met zes punten nog net voor. Het verloor wel twee toppers op rij, want vorige week was ook Hamburger SV al te sterk.

Datzelfde Hamburger SV staat ondertussen met tien punten op kop. Het won thuis van FC Köln, de ploeg die na vier speeldagen alleen laatste staat met een punt. HSV krijgt op die eerste plaats het gezelschap van Leverkusen. Bayer knalde tegen Bochum een dozijn glasheldere kansen naar de Filistijnen, maar won toch met 2-1. 

Schalke laat het afweten, Bremen aan opmars bezig

Na de eerste competitieweken dachten we dat Schalke onder Felix Magath iets consistenter was geworden. Na de match tegen Freiburg mochten die vermoedens alweer naar de prullenmand. De promovendus pakte op bezoek bij S04 zijn eerste zege van het seizoen. 

Schalke staat nog altijd wel op een gedeelde tweede plaats met Werder Bremen en Borussia Mönchengladbach. Gladbach won vrijdag al van Mainz terwijl Bremen zondag de drie punten meepakte uit Berlijn. Voor Hertha betekende dat de derde nederlaag op rij.

Eerste zege Hoffenheim, nieuwe draw Stuttgart & Dortmund

Dortmund en VfB Stuttgart willen graag bovenaan meedraaien, maar verloren afgelopen weekend opnieuw twee punten. Stuttgart kwam in eigen huis nog een aantal keer goed weg tegen Nürnberg terwijl ook Dortmund verre van schitterde op bezoek bij Eintracht Frankfurt. 

Hannover ging thuis dan weer de boot in tegen Hoffenheim. Dat de troepen van Ralf Ragnick een eerste maal mochten feestvieren, hadden ze niet in het minst te danken aan de zwakke afwerking van de thuisploeg.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties