IFK Göteborg zet Elfsborg opzij

viki meeuwis

In de Allsvenskan werden er dit weekend al vier matchen van de 21e wedstrijd afgewerkt.

De eerste match ging tussen AIK en Trelleborg. De thuisploeg begon het best aan de wedstrijd en zette meteen een hoog tempo in. Het zou echter tot in de tweede helft duren vooraleer het enige doelpunt van de match viel. De nieuwe aanwinst Flavio kon de bal naar Dulee Johnson spelen die de bal onhoudbaar in doel schoot. In de toegevoegde tijd kwam invaller Sjöhage nog dicht bij een goal maar keeper Daniel Örlund was alert genoeg.  AIK blijft met deze zuinige zege eerste in de stand met 41 punten.

De wedstrijd tussen IFK Göteborg en Elfsborg was er een tussen twee ploegen die moesten winnen om aansluiting aan de top te behouden. Göteborg nam de kansen die het kreeg en wist zo de winst te verzekeren met 4-0. Tot aan de pauze stond het nochtans 0-0 gelijk. Na de rust zette de thuisploeg er het juiste tempo in dat leverde meteen een doelpunt op. Hjalmar Jonsson met een vrije trap, de bal kwam op de paal terecht maar kaatste af in de nek van keeper Ante Covic waarna hij alsnog over de lijn in doel ging. Amper drie minuten later wist Hannes Stiller de 2-0 op het scorebord te zetten. Het volgende doelpunt volgde iets later toen Stiller de vrije trap van Stefan Selakovic in doel werkte. In de slotfase kon Tobias Hysén de 4-0 in doel schieten. Göteborg staat met 40 punten nu tweede in de stand, Elfsborg op de derde plaats met 39 punten.

BK Häcken walste over Halmstad heen. Met vier doelpunten haalde het de drie punten binnen. Bij de rust stond het al 0-3 via doelpunten van Paulinho, Henriksson en Friberg. Na de rust deed Henriksson er nog eentje bij waardoor Häcken de zege wist binnen te halen. Halmstad kon nooit weerwerk bieden en Häcken kreeg na afloop van de match zelfs applaus van de supporters van Halmstad.

Kalmar
kreeg Hammarby over de vloer. Het zou de laatste wedstrijd van Rasmus Elm worden voor hij naar AZ Alkmaar vertrok. Elm zou echter niet tot scoren komen. In de vijftiende minuut kwam hij wel dichtbij een doelpunt maar keeper Rami Shaaban kon een goal voorkomen. Scoren deden Tobias Eriksson en Daniel Mendes wel, in twaalf minuten tijd. Op het half uur schoot Eriksson de bal in doel en amper twee minuten later kon Mendes de voorsprong vergroten. Net voor de rust kon Eriksson zijn tweede van de avond binnenwerken waarna Kalmar zeker was van de zege, nog voor de tweede helft gespeeld was. Het thuispubliek nam in stijl afscheid van Rasmus Elm en ook een beetje van broer David Elm die naar Fulham vertrekt.