Slag om Kopenhagen eindigt onbeslist

viki meeuwis

In de Deense SAS-Ligaen ging zaterdag de zevende speeldag van start.

De eerste wedstrijd ging tussen FC Nordsjælland en AGF uit Arhus. De thuisploeg leverde het beste spel af maar verzuimde om de kansen die ze kregen, te benutten. Zo kon Nicki Bille Nielsen verschillende keren op doel richten zonder dat hij de bal tegen de netten kreeg. Een keer slaagden ze erin om te scoren en dat doelpunt werd afgekeurd wegens vermeend buitenspel. In de 64e minuut kon Nando Rafael de bal in doel koppen na een pass van Jackson Møller. In de toegevoegde tijd kon Dioh Williams de 0-2 op het scorebord zetten.

Zondag stonden er nog vier wedstrijden op het programma. Rode lantaarn Randers kreeg Esbjerg op bezoek. De thuisploeg was nog steeds op zoek naar de eerste zege van het seizoen en begon gretig aan de wedstrijd. Junior kwam in het begin van de match dicht bij de eerste goal maar zijn schot ging naast het doel. Zowel Jonas Damborg als Mikkel Vendelbo kregen kansen maar slaagden er niet in om die in een doelpunt om te zetten. Esbjerg liet het niet op zich zitten en op het kwartier moest keeper Stuhr-Ellegaard alert zijn op een schot van Jesper Lange. Na de rust begon Randers ook het best maar de bezoekers kwamen al snel beter in de wedstrijd. Bij Randers kon David Addy de bal naar Beckmann spelen die de bal voorbij het doel schoot. Ook keeper Lars Winde deed zijn duit in het zakje want na een schot van Randers kreeg hij de bal niet goed te pakken en gaf zo ongewild Randers een goede kans. Het was uiteindelijk Jeppe Mehl die de bal in doel kreeg. Randers leed dus weer een nederlaag en blijft laatste met slechts een puntje. Het nieuwe verlies deed meteen terug speculaties over de toekomst van John “Faxe” Jensen de kop opsteken.

HB Køge haalde dan weer de eerste overwinning van dit seizoen binnen. Køge speelde thuis tegen SønderjyskE. De bezoekers begonnen het best aan de wedstrijd maar keeper Lars Bjerring wist zijn netten schoon te houden. Negen minuten na de rust wist Søren Nielsen op aangeven van Kenneth Sørensen de bal in doel te werken. De bezoekers hadden geen verweer meer tegen HB Køge. De beste kans voor SønderjyskE kwam er via Anders Egholm.

Aalborg kreeg FC Midtjylland over de vloer en won die wedstrijd met het kleinste verschil; 1-0. De bezoekers lieten zeker geen slecht voetbal optekenen maar kregen vijf minuten voor de pauze het deksel op de neus. Na een uittrap van keeper Karim Zaza kwam de bal uiteindelijk bij Daniel Fredheim Holm terecht die geheel vrij stond en de bal makkelijk achter Martin Raska in doel kon werken. De verwachte stormloop van de bezoekers na de rust bleef uit en beide ploegen leken moeite te hebben om het juiste ritme te vinden. Met deze zege staat AaB nu tweede in de rangschikking. FCM staat voorlaatste met slechts vier punten.

Het hoogtepunt van het weekend was echter de wedstrijd tussen de stadrivalen FC Kopenhagen en Brøndby. De Slaget om København, of in het Nederlands, de Slag om Kopenhagen eindigde op een 1-1 gelijkspel. FC Kopenhagen liet meteen zien wie er baas was in het Parken Stadion. In de achtste minuut kon Hjalte Bo Nørregaard de bal naar Ailton spelen die de bal naast het doel stuurde. Dat was het startschot voor een periode waarin FCK verschillende kansen kreeg. Noch Ailton, noch Dame N’Doye of Mathias “Zanka” Jørgensen slaagde erin om die kansen te verzilveren. De beste kansen waren voor N’Doye die twee keer op doel mocht richten. De eerste keer ging de bal net naast, de tweede keer vond hij keeper Andersen op zijn weg. Vijf minuten voor de pauze kon N’Doye een duel winnen van Bischoff waarna hij de bal naar Ailton doorspeelde. Die aarzelde niet en schoot de bal in doel. Na de rust was het Brøndby dat meer vechtlust toonde. Dat leverde al snel een goal op via Morten “Duncan” Rasmussen. Het dichtst bij een tweede goal kwam FCK via N’Doye. Pech voor FC Kopenhagen dat tevreden moest zijn met slechts een punt. Een bittere pil nadat het eerder ook voor de Champions League werd uitgeschakeld. Het ergste voor de thuisploeg was wel het feit dat keeper Jesper Christiansen na een duel met Mikkel Bischoff geblesseerd uitviel met een armblessure. FC Kopenhagen staat nu op de vijfde plaats met Brøndby direct er achteraan op de zesde plaats.