Belgen vallen niet op, oude bekenden wel

Philippe Crols
| 0 reacties
Belgen vallen niet op, oude bekenden wel
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

In de lagere Duitse divisies was er afgelopen weekend geen hoofdrol weggelegd voor onze landgenoten. Enkele oude bekenden vielen wel op in positieve zin.

Tweede Bundesliga

Beginnen doen we met de leider uit Berlijn. Union Berlin sleepte dit weekend een punt uit de brand op bezoek bij Koblenz. Dat gebeurde zonder Bernd Rauw, die een hele match op de bank bleef. Union Berlin blijft wel aan de leiding, want St. Pauli verloor verloor van Kaiserslautern, de nieuwe co-leider.

Op de negende plaats vinden we het Augsburg van Jonas De Roeck terug. Onze landgenoot maakte net als vorige week geen deel uit van de wedstrijdkern. Winnen deed Augsburg wel, met 5-2 van Hansa Rostock.

En ook Axel Lawaree behoorde niet tot de geselecteerden bij Düsseldorf. Fortuna won op bezoek bij rode lantaarn Rot Weiss Ahlen (1-4) en handhaaft zich in de subtop. Bij Ahlen werd de Belg Tom Moosmayer na een uur naar de kant gehaald. 

Ook nog even melden dat afgelopen weekend ook twee oude bekenden uit de Jupiler League beslissend waren voor hun team. Zo trof Dmitri Bulykin (gehuurd van Anderlecht) een keer raak voor Düsseldorf en was Adam Nemec (foto, ex-Racing Genk) trefzeker voor Kaiserslautern (1-2-winst bij St. Pauli).

Derde Bundesliga

In de Duitse derde klasse schitterde Michael Lejan vorige week nog door tweemaal te scoren. Tegen het tweede elftal van Stuttgart lukte dat niet. Osnabrück verloor met 0-1 en Lejan werd na vijftig minuten naar de kant gehaald. Er waren wel ruim 8.000 toeschouwers. Osnabrück zakt door de nederlaag van de vierde naar de vijfde plaats.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2. Bundesliga

Nieuwste reacties