IFK Göteborg behoudt kans op titel dankzij Hysén

viki meeuwis
| 0 reacties
IFK Göteborg behoudt kans op titel dankzij Hysén
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

In de Zweedse eerste klasse werd gisteren de voorlaatste speeldag afgetrapt. Het is vooral uitkijken naar de resultaten van de twee ploegen die nog kans maken op de titel, IFK Göteborg en AIK.

Gisteren werd de partij tussen GAIS en Brommapojkarna afgewerkt. De gasten uit Stockholm wonnen die partij met 1-0. Een kwartier voor tijd wist Philip Haglund na een goede pass van Pablo Pinones Arce de bal binnen te werken. Beide ploegen zijn nu zeker van behoud in de Allsvenskan maar hebben verder ook niets meer te winnen.

Dat was niet het geval voor IFK Göteborg dat in het Gamla Ullevi Stadion Halmstads BK over de vloer kreeg. De supporters van Göteborg zagen bij de rust de titelkansen uit handen glippen. Op het half uur had Emir Kujovic immers de 0-1 binnengetrapt. Saevarsson had Halmstads BK net voor de pauze op een 2-0 voorsprong gebracht.

Gelukkig voor Göteborg beschikt het team over een speler die het verschil kan maken; Tobias Hysén. Hij wist na de pauze tot twee keer toe de weg naar het net te vinden. Hysén houdt de titeldroom dus in leven want dit ene punt betekent wel dat zelfs als AIK morgen wint van Örebro dat IFK Göteborg in de laatste match tegen AIK het verschil kan maken.


In de wedstrijd tussen Kalmar FF en Malmö FF werd een match gespeeld tussen twee ploegen die nog kans maakten op een Europees ticket. Het werd een erg leuke eerste helft met veel doelpunten. Al in de vierde minuut bracht Ricardo Santos Kalmar op voorsprong. Het antwoord van Daniel Larsson kwam er net voor het kwartier.  Diezelfde Larsson bracht Malmö even later op een 2-1 voorsprong. Niet veel later deed ook Edward Ofere een duit in het zakje en schonk Malmö de 3-2. Kalmar liet zich niet kennen en kwam via goals van Abiola Dauda en Daniel Sobralense terug op gelijke hoogte. Na de rust kon Ofere op aangeven van Daniel Andersson nog tegenprikken maar in de slotfase maakten Sobralense en Dauda de klus af waardoor Kalmar met 5-4 won.

Foto: Tobias Hysén (Bildbyrån)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Allsvenskan

Nieuwste reacties