Anderlecht en Club Brugge lopen verder uit

Anthony Van der Planken
| 26 reacties

Anderlecht en Club Brugge lopen verder uit in het klassement. Beide clubs wonnen en nemen zo afstand van Standard en KV Mechelen.

Leider Club Brugge had thuis genoeg aan een doelpunt van Ronald Vargas om Sint-Truiden te kloppen. Lange tijd leek Mignolet met een reeks schitterende reddingen de man van de wedstrijd te worden, maar Vargas beloonde de Brugse dominantie een kwartier voor het einde dan toch met het winnende doelpunt.

Anderlecht had het thuis in de eerste helft erg moeilijk met Lokeren. De Waaslanders waren in hun eerste wedstrijd onder Jacky Mathijssen zelfs de betere ploeg, maar het was toch paars-wit dat op voorsprong kwam via Lukaku. In de tweede helft diepte Suarez de score uit.

Anderlecht en Club nemen zo afstand van Standard, dat gisteren slechts gelijk speelde in Moeskroen, en KV Mechelen, dat zaterdagavond onderuit ging op het veld van KV Kortrijk. De troepen van Georges Leekens wonnen met 2-0 na doelpunten van Ibou en Messoudi.

Het degradatieduel tussen Westerlo en Roeselare was lange tijd niet om aan te zien, maar kende toch een leuk slot. 25 minuten voor het einde opende Dekelver de score voor Westerlo. De Petter maakte er wat later vanop de stip zelfs 2-0 van. Roeselare leek verloren, maar de rode lantaarn knokte zich in de slotminuten toch nog naar een gelijkspel. Mirvic en Nikolic zorgden voor een klein feestje in West-Vlaanderen.

Ook Zulte Waregem liet zich thuis verrassen. Tegen Charleroi werd het slechts 2-2. Mujangi-Bia bracht de Karolo's al vroeg op voorsprong. Na doelpunten van Roelandts en Van Nieuwenhuyze leken de punten toch aan de Gaverbeek te blijven, maar in de absolute slotseconden scoorde Habibou de gelijkmaker.