Arsenal zet Londense derby naar zijn hand

Philippe Crols
| 2 reacties

Arsenal heeft zaterdagmiddag de Londense derby tegen Tottenham gewonnen. Dankzij onder andere twee goals van Robin Van Persie werd het 3-0. De Gunners rukken voorlopig op naar de tweede plaats.

Tottenham speelde goed mee op bezoek bij Arsenal, maar net voor rust liep het mis. Eerst opende Robin Van Persie (foto) de score voor de Gunners en een minuut later was het opnieuw prijs. Cesc Fabregas veroverde de bal en maakte het zelf af, 2-0 en een behoorlijk koude douche voor de bezoekers.

Na de pauze nam Van Persie de laatste twijfels weg. Scheidsrechter Mark Clattenburg gaf goed balvoordeel en Arsenal profiteerde namens Van Persie maximaal, 3-0.

Bij de Gunners speelde Thomas Vermaelen de hele wedstrijd. Hij pakte ook een gele kaart.