Philippe Crols
| 5 reacties

De toppers in de Bundesliga hebben zaterdagmiddag geen al te beste zaken gedaan. Geen enkel team uit de bovenste regionen kon een zege in de wacht slepen. Hamburger SV verloor in eigen huis zelfs van staartploeg Gladbach.

Goal Dante is bepalend

De grootste verrassing kwam dus uit Hamburg. Daar leek HSV nochtans niet echt in de problemen te komen tegen Gladbach. De leider kwam via Piotr Trochowski en Ze Roberto tot tweemaal toe op voorsprong. Marco Reus had tussendoor al voor de 1-1 gezorgd. Toch liep het dus nog fout voor HSV. Twintig minuten voor tijd kopte Dante Bonfim (foto) de 2-2 tegen de touwen en helemaal op het einde lukte Rob Friend ook nog de 2-3. Hij bezorgde zijn team drie gouden punten. Logan Bailly stond de hele wedstrijd onder de lat.
Bayern München lijkt maar niet echt op dreef te komen. Op bezoek bij het sukkelende Stuttgart bleef het steken op een 0-0-gelijkspel.

Net als HSV leek ook Wolfsburg makkelijk te gaan winnen. De landskampioen liet een zegezekere positie zich echter nog ontglippen tegen Mainz. Obafemi Martins had na twintig minuten al tweemaal gescoord, maar de bezoekers sloegen voor rust nog terug via de onvermijdelijke Andreas Ivanschitz en Chadli Amri. Spelmaker Zvjezdan Misimovic zette de thuisploeg op het uur opnieuw op voorsprong, maar in het slotkwartier sleepte Mainz dankzij een treffer van Tim Hoogland nog een punt uit de brand.

Hunt is belangrijk voor Werder

Omgekeerde situatie in Nürnberg - Werder Bremen. Daar liep de underdog tot 2-0 uit. Goals van Christian Eigler en Albert Bunjaku volstonden echter niet voor de zege. Aaron Hunt kon in de slotfase namelijk nog tweemaal scoren en een puntje redden voor Werder. De laatste treffer viel diep in blessuretijd.

Dan was er ook nog Köln - Hannover. De bezoekers gingen met drie belangrijke punten aan de haal. De goal van Jan Rosenthal volstond voor de zege.