"Nieuw Clubstadion economisch niet haalbaar"

Nico Wieme
| 3 reacties
"Nieuw Clubstadion economisch niet haalbaar"
Foto: © SC

Volg Club Brugge nu via WhatsApp!

Uplace, de projectontwikkelaar die in samenwerking met Club Brugge een voorstel voor een nieuw stadion uitdokterde, heeft via een officieel persbericht gereageerd op de ontwikkelingen in het Brugse stadiondossier.

Vastgoedinvesteringsgroep Uplace heeft kennis genomen van de beslissing van de Vlaamse regering om een mogelijk stadion van Club Brugge in te planten in de zone Chartreuse, het aantal vierkante meter winkeloppervlakte te beperken tot 30.000 m² en de parkeerplaatsen enkel in een parkeertoren mogelijk te maken. Voor Uplace was het stadionproject deel van zijn Corporate Social Responsibility Programma waar het bedrijf zijn expertise in het project inbracht en het financieel risico voor zijn rekening nam.

Echter, de contouren van deze beslissing maken de realisatie van een stadion economisch niet haalbaar omdat ze de inkomsten van het project substantieel verminderen en de kostprijs aanzienlijk de hoogte injaagt.

Club Brugge en Uplace hadden reeds eerder een compromisvoorstel uitgewerkt met minimum 41.000 m² winkelruimte om het project financieel break even te laten draaien. De vermindering van het aantal vierkante meter winkeloppervlakte, de lokalisatie van een project op kantoorgronden die nog moeten worden aangekocht en het verplichten van parkeerplaatsen in een toren, hypothekeren de inkomsten en maken het geheel duurder.

Uplace vreest dat de huidige beslissing ver van de economische realiteit staat en de facto neerkomt op het onmogelijk maken van het project. Uiteraard blijven wij na drie jaar onderzoek bereid en benieuwd om te luisteren naar de oplossing die RESOC voorstelt. Als bedrijf zullen we ons steeds constructief blijven opstellen maar ook blijven uitgaan van de economische realiteit. (AN)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties