Vanhaezebrouck: "Dit kost me vijf jaar van m'n leven"

Steurbaut Kersten
| 6 reacties
Vanhaezebrouck: "Dit kost me vijf jaar van m'n leven"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Hein Vanhaezebrouck keert zondag met Racing Genk terug naar KV Kortrijk, de club die hij twee jaar geleden naar eerste klasse leidde. “Ik ben in Kortrijk graag gezien. Ik heb er een hechte band opgebouwd met de supporters.”

Vanhaezebrouck zal zondag de rood-witte fans zeker groeten. “Ik vind het spijtig dat ik vorig jaar geen afscheid kon nemen”, zegt hij in HBvL. “De ene reageerde negatiever dan de andere op mijn vertrek, maar ik had er de mogelijkheid niet om een ploeg te bouwen.”

In zijn eerste jaar bij Racing Genk loopt het echter nog niet naar wens. “We zijn veel te vriendelijk voor elkaar. Dat is net de reden waarom het verkeerd loopt als de ploeg verslapt. Niemand durft de hamer bovenhalen.”

“Daarom sta ik altijd te schreeuwen langs de zijlijn. Als ík het niet doe, doet niemand het. Ik zou ook veel liever rustig achterover leunen op de bank maar wij hebben geen Clement, Goor, Boussoufa of Sonck. Joao Carlos is al wel gegroeid in zijn rol.”

Is die constante opwinding wel goed voor zijn gezondheid? “Er kruipt heel veel energie in. Ik ben een sterke mens, maar ik slaap te weinig en dat zal ik op termijn bekopen. Het trainerschap zal me vijf jaar van mijn leven kosten. Maar of ik nu 80 of 85 jaar word, op dat moment heb ik mijn rol in deze wereld al vervuld.”
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 02/06 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties