Pingpong-doelpunten beslissen Man City - Chelsea

Steurbaut Kersten
| 5 reacties
Pingpong-doelpunten beslissen Man City - Chelsea
Foto: © SC

Manchester City heeft na zeven gelijke spelen op rij terug aangeknoopt met de zege. Het werd meteen een sensationele overwinning tegen koploper Chelsea. Vincent Kompany mocht een kwartier meespelen.

De wedstrijd begon dramatisch voor Manchester City. In een warrige fase belandde het leer voor de voeten van Nicolas Anelka. Het schot van de Fransman belandde via de vuisten van Shay Given en de rug van Emmanuel Adebayor in doel.

Adebayor zette zijn ongelukkig foutje echter zelf recht met een pingpong-doelpunt. Een schot van Shaun Wright-Philips belandde via John Terry tot twee keer toe voor de voeten van de Togolees. Met een gelukje verdween het leer voorbij Petr Cech.

Carlos Tevez zette met een vrije trap rond de muur Manchester City op voorsprong. Chelsea was nog dicht bij de gelijkmaker, maar Frank Lampard knalde een strafschop op Given en Didier Drogba stuurde de bal aan de verkeerde kant van de paal buiten.

Manchester City springt dankzij de eerste zege in acht wedstrijden naar de zesde plaats op elf punten van leider Chelsea. De ploeg van Vincent Kompany heeft nog wel een wedstrijd te goed. (AN)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties