Blauw-zwart wordt rood-zwart

Nico Wieme
| 22 reacties

Volg Club Brugge nu via WhatsApp!

In de wedstrijden van Club Brugge valt er dit seizoen altijd wel iets te beleven. In tien van de zeventien competitiematchen viel er minstens één rode kaart.

Club Brugge en rood: het lijkt dit seizoen een geslaagde combinatie. In tien van de zeventien Jupiler Leaguematchen eindigde één van beide teams minstens met een mannetje minder. Opvallende vaststelling daarbij is dat blauw-zwart het vaak moeilijker had tegen tien dan tegen elf.

Moeilijk in man-meersituatie

In zes wedstrijden liepen één of meer tegenstanders tegen rood aan. Zowel op Charleroi (Chakouri, Oulmers, Cordaro), KV Mechelen (Vranken) als Lokeren (Gueye) had blauw-zwart het niet onder de markt tegen tien man. De acht overgebleven Carolo’s brachten Club bijna nog in verlegenheid. Blauw-zwart kon uiteindelijk zijn 1-2-voorsprong behouden. Achter de Kazerne gingen de West-Vlamingen de boot in (2-1) en het voorbije weekend op Lokeren was het slechts met de hakken over de sloot (0-1).

Ook thuis tegen Lokeren (Carevic), Gent (Maric) als Charleroi (Cordaro) had Club geen overschot. De Waaslanders werden in de allerlaatste minuten opzijgezet en tegen Gent en Charleroi viel het enige doelpunt van de wedstrijd ook al in de laatste tien minuten.

Rood voor Club

Bij Club mag er zich eveneens geregeld eentje op voorhand gaan douchen. Op Cercle mocht Alcaraz in het begin van de tweede helft afdruipen. Blauw-zwart wist met een man minder een 2-1-achterstand nog om te buigen in een 2-3-overwinning.

Thuis tegen Genk was het de beurt aan Vermeulen om voortijdig het veld te verlaten. Dat gebeurde wel drie minuten voor tijd. Aan de 1-1-tussenstand veranderde toen niets meer. Op Roeselare bracht Klukowski zijn ploegmakkers in de problemen. Bij een 0-2-voorsprong veroorzaakte de Canadese Pool een onnodige strafschopfout op Dequevy. Roeselare kwam eerst terug tot 1-2 en na een treffer van Kouemaha tot 2-3. Weer was het bibberen voor de Bruggelingen tot het laatste fluitsignaal.

Recidivist Alcaraz

De laatste Clubspeler die rood kreeg, is Alcaraz (tweede van het seizoen). In de thuismatch tegen Germinal Beerschot trapte de Paraguayaan rond het uur na op Dosunmu. Met zijn tienen kwam blauw-zwart nog terug tot 1-1, maar in de slotseconden bezorgde Dosunmu de Antwerpenaren toch nog de drie punten.