Flamengo kampioen van Brazilië

Manuel Gonzalez

Flamengo heeft zich tot kampioen van Brazilië gekroond. Voor de club uit Rio was het de eerste titel in zeventien jaar.

Flamengo won op de laatste speeldag met 2-1 van Gremio en mocht zo aan het feest. De wedstrijd was wel in mineur begonnen toen Roberson in de 22ste minuut de bezoekers op voorsprong bracht. Maar David kon op het halfuur de bordjes alweer in evenwicht hangen. Twintig minuten voor tijd zorgde Angelim voor het delirium door de winnende treffer te scoren.

Ook achtervolgers Internacional en Sao Paulo wonnen, maar komen allebei twee punten te kort. Flamengo was pas vorige week aan de leiding gekomen omdat Sao Paulo verrassend met 4-2 onderuit was gegaan bij Goias. Het is de zesde titel in de clubgeschiedenis van Flamengo.

Coritiba, Santo André, Nautico and Sport Recife degraderen naar de tweede afdeling.