Vliegen ook Geldhof en Colemonts naar tweede?

Nico Wieme
| 16 reacties
Vliegen ook Geldhof en Colemonts naar tweede?
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Als Robert Jeurissen de lijn doortrekt, mogen er binnenkort weer twee refs in tweede klasse fluiten. Frederik Geldhof en Laurent Colemonts maakten zondag geen al te goede beurt.

Frederik Geldhof trok zondagavond direct rood voor Lokerenspeler Ibrahima Gueye nadat de Senegalees uitgleed en Nabil Dirar in zijn val een tik uitdeelde. De West-Vlaamse ref had de wedstrijd nadien niet meer onder controle. Zo liet hij een kopstoot van Yoav Ziv op Karel Geraerts onbestraft en ontsnapte Mario Carevic enkele keren aan de uitsluiting na handtastelijkheden op Club Bruggespelers.

 

Laurent Colemonts heeft dan weer bij Cercle Brugge de boter gegeten omdat hij Anderlecht een strafschop toekende die er in de verste verte geen was. Mbark Boussoufa ging tegen de vlakte nog vóór er contact was met Denis Viane.

 

Vorig weekend ging international Johan Verbist de mist in omdat hij Reginal Goreux niet bestrafte voor zijn moordtackle op STVV’er Wim Mennes. Philippe Flament van zijn kant oordeelde dan weer dat een elleboog van Ernest Nfor op Ziv niet bewust was. Scheidsrechtersbaas Robert Jeurissen besliste daarop om beide scheidsrechters een tijdje naar tweede klasse te verbannen.

 

De vraag is nu of Jeurissen consequent is in zijn beslissingen en die lijn doortrekt. Worden ook Geldhof en Colemonts naar de tweede afdeling verwezen? Als de scheidsrechtersbaas de ingeslagen weg volgt, dan houdt hij binnenkort waarschijnlijk geen arbiters meer over voor eerste klasse. De druk op de man in het zwart wordt er niet minder op.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 02/06 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties