Zuid-Afrika wil openingsduel tegen Mexico winnen

Manuel Gonzalez
| 1 reacties
Zuid-Afrika wil openingsduel tegen Mexico winnen

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Zuid-Afrika denkt al luidop aan de openingswedstrijd van het WK tegen Mexico. International Siphiwe Tshabalala wil absoluut winnen voor het oog van de hele wereld.

Op 11 juni 2010 start het WK met de openingswedstrijd tussen gastland Zuid-Afrika en Mexico. Het duel zal plaatsvinden in het immense Soccer City Stadium in Johannesburg waar maar liefst 90.000 mensen de tribunes zullen vullen. In Zuid-Afrika kunnen ze niet wachten tot het zover is.

International Siphiwe Tshabalala van het Zuid-Afrikaanse Kaizer Chiefs heeft zo zijn mening over het duel met Mexico: "Het zal een opwindende gebeurtenis zijn, maar bovenal moeten we die wedstrijd winnen. Als je goed begint aan zo een tornooi is altijd een voordeel. De kans op kwalificatie zal alleen maar groter zijn. Het duel met Mexico is echt het sleutelduel in onze groep. Als we hen kunnen verslaan zetten we de Mexicanen al op drie punten. Daarbij moeten we ook nog allebei tegen Frankrijk aantreden. Het zal zeker niet gemakkelijk worden."

Slechts één zege in elf duels

"Onze coach Parreira gaf ons al mee dat het een hele opdracht zal zijn om door te stoten in een groep met verder ook Uruguay. Bij Uruguay speelt Forlan. Ik volg zijn wedstrijden bij Atlético in de Spaanse Primera Division. Hij is een uitstekende speler. Bij Frankrijk botsen we op echte sterren zoals Thierry Henry, Nicolas Anelka en Patrice Evra. Het gaat een geweldige ervaring worden, maar het zou nog beter zijn als we hen kunnen verslaan."

"Er blijft nu niet veel tijd meer over. We moeten ons tot in de puntjes voorbereiden. De wereldbeker komt naar Afrika, komt naar Zuid-Afrika, ons eigen land. We moeten tonen dat we er klaar voor zijn. Zowel op sportief als op extra-sportief gebied", aldus de international tegenover de BBC.

Zuid-Afrika geraakte nog nooit door de groepsfase op een WK. Het hoopt daar nu verandering in te brengen. Goed gaat het echter helemaal niet met de Bafana Bafana. Van hun laatste elf duels werd er slechts één gewonnen. Alleen in die wedstrijd konden de Zuid-Afrikanen tot scoren komen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

EK

Nieuwste reacties