Koster: “Voetbal van vandaag even vergeten”

Koster: “Voetbal van vandaag even vergeten”
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Club Brugge plaatste zich woensdagavond voor de volgende fase van de Europa League. Adrie Koster is uiteraard erg tevreden met de kwalificatie van zijn elftal.

“Ik ben een gelukkig man”, glundert Adrie Koster. De Nederlandse trainer van Club Brugge heeft de West-Vlamingen voor het eerst in vier jaar een Europese lente geschonken.

“Gezien de prestaties die we op Europees niveau geleverd hebben, is de kwalificatie dik verdiend”, stelt de Zeeuw. “Van de tien wedstrijden die we speelden, waren er acht heel goed. We hebben ook heel volwassen gespeeld. Ook vandaag in moeilijke omstandigheden.”

“Voetbal even vergeten”

De wedstrijd zelf tegen Toulouse was geen hoogvlieger. “Laten we vandaag even het voetbal vergeten. Het was moeilijk spelen op zo’n veld. In de eerste helft waren we te slordig in de opbouw en brachtten we onszelf in de problemen. We gebruikten veel te veel de lange bal.”

“In de tweede helft had ik gevraagd aan Perisic en Dirar om wat meer aan te sluiten bij Kouemaha, want in de eerte helft ging ook de tweede bal verloren. Op een goede tegenaanval maken we dan de 1-0.”

Hoopt Koster in de volgende ronde op PSV of Ajax? “Mij maakt het niet uit wie de tegenstander wordt. Het zullen allemaal fantastische ploegen zijn met klinkende namen. Voor de spelers wordt het alvast heel interessant en heel leuk, maar onze doelstelling is om zover mogelijk te komen.”

Focus op Anderlecht

Zondag staat de topper tegen Anderlecht op het programma. “We moeten de knop snel omdraaien, want ook tegen Anderlecht moeten we er staan. Ik denk dat deze groep mentaal klaar is om zo’n twee wedstrijden in één week te spelen. De kwalificatie is alvast een extra stimulans om de vermoeidheid opzij te zetten.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties