Boyata: “Kompany is als een grote broer"

Wouter Laeremans
| 2 reacties
Boyata: “Kompany is als een grote broer"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Dedryck Boyata debuteerde zaterdag in de basis van het grote Manchester City. De 19-jarige verdediger mocht in de FA Cup meedoen tegen tweedeklasser Middlesbrough en gaat door naar de volgende ronde.

De jonge Belg deed het goed ondanks de indrukwekkende omstandigheden. “Uiteraard was ik nerveus, zelfs toen de wedstrijd al begonnen was. Na enkele minuten waren de zenuwen verdwenen en ik denk toch dat ik het vrij goed heb gedaan”, vertelt Boyata aan verschillende kranten.

 

De centrale verdediger gaat niet zweven na zijn eerste succesje. “De weg naar de top is nog lang. Dat ik bij een sterrenploeg moet doorbreken maakt het inderdaad niet gemakkelijk. Ik zal goed luisteren naar de raad van mij entourage en vooral hard werken.”

 

Bij Manchester City heeft Boyata veel steun aan Vincent Kompany. “Hij heeft me onder zijn vleugels genomen. Hij is een grote broer die voor mij zorgt. Vincent geeft me altijd goede raad, zegt wat ik moet doen en stelt me gerust.”

 

Ook de nieuwe coach Mancini is belangrijk voor hem, de Italiaan gaf hem zijn eerste speelkansen. “Hij was al een tijdje goed bezig op training. Dit was zijn kans om te schitteren en hij heeft het uitstekend gedaan. Dedryck heeft een mooie toekomst”, looft de trainer. (AN)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties