Wederoptredende Daems verliest

Philippe Crols
| 0 reacties
Wederoptredende Daems verliest
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Een dagje later dan gewoonlijk krijgt u van ons een overzicht van hoe de Duitse Belgen het gedaan hebben. In tegenstelling tot vorig jaar hebben we de eerste, tweede en derde afdeling gebundeld.

Eerste Bundesliga: Verlies voor Deams en Co.

Borussia Mönchengladbach nam het thuis op tegen Bochum, de nieuwe club van Milos Maric, die trouwens heel de wedstrijd speelde. Bij BMG vierde Filip Daems (foto) zijn rentree na heel wat blessureleed. De linksachter werd tien minuten voor tijd wel vervangen. Doelman Logan Bailly speelde heel de wedstrijd, maar kon niet verhinderen dat Gladbach 1-2 verloor.

Bayern München stoomt ondertussen vrolijk verder. Met Daniël Van Buyten negentig minuten tussen de lijnen won Bayern met 2-0 van Hoffenheim. De ploeg van trainer Louis Van Gaal is derde en staat twee punten achter leider Leverkusen.

Bij Mainz bleef Peter Van der Heyden de hele match op de bank. Hij zag zijn maats goed aanklampen tegen lijstaanvoerder Leverkusen, maar uiteindelijk verloor Mainz toch met 4-2.

Voor Manasseh Ishaiku was er zelfs geen plaats op de bank bij Köln. Köln verloor in extremis met 2-3 van Dortmund. 

Tweede Bundesliga: Derde stek voor De Roeck

Jonas De Roeck ligt met Augsburg op koers om te promoveren naar de eerste Bundesliga. De verdediger werd tegen Cottbus tien minuten voor tijd naar de kant gehaald. Toen stond de 3-1-eindstand al op het bord.

Augsburg deelt de derde plaats wel met drie andere ploegen, waaronder Düsseldorf. Düsseldorf speelde 1-1 gelijk bij Paderborn. Van Axel Lawaree en Dmitri Bulykin was er geen spoor in de wedstrijdkern.

Union Berlin boekte nog eens een zege en handhaaft zich in de subtop. Bernd Rauw stond thuis tegen RW Oberhausen negentig minuten op het veld. Het werd 1-0.

Rode lantaarn RW Ahlen, net zoals voor de winterstop zonder Tom Moosmayer, verloor thuis met 0-2 van St. Pauli.

Derde Bundesliga: Nog geen voetbal

In de derde Bundesliga kwam Michael Lejan (Osnabrück) niet in actie. Logisch, want de competitie hervat pas volgend weekend.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties