Sporting Houthalen pakt vijfmaal rood

Manuel Gonzalez
| 0 reacties
Sporting Houthalen pakt vijfmaal rood
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De wedstrijd van de Limburgse derdeprovincialer Sporting Houthalen werd afgelopen zaterdagavond gestaakt omdat de ploeg uit Houthalen zijn vijfde rode kaart incasseerde.

Vermits je minstens zeven spelers nodig hebt om een wedstrijd uit te spelen, werd het duel gestaakt bij een 9-1 voorsprong voor thuisploeg Wijchmaal.

Voorzitter Stany Houben van Sporting Houthalen: "De scheidsrechter treft absoluut geen schuld. De spelers laten zich te fel opjutten door de te enthousiaste manier van coachen van trainer Rudi Boes. Ik ben al dertig jaar betrokken bij deze club, maar zoiets heb ik nog nooit meegemaakt", aldus de voorzitter in HBvL.

"Zijn provocerende manier van werken past niet bij ons. Onze club bestaat grotendeels uit allochtonen en die zijn hier niet klaar voor. Spijtig genoeg moet ik nu concluderen dat mijn spelers goed kunnen voetballen, maar nog beter kunnen zeuren. Rudi heeft dit misschien te fel in de hand gewerkt en de spelers in een te grote slachtofferrol willen duwen."

"De laatste maanden daagden maar zes of zeven spelers op voor de trainingen. Als trainer kan ik niks van hem zeggen, maar op menselijk vlak is hij mogelijk toch te kort gekomen."

Om de club te beschermen heeft voorzitter Houben besloten om de samenwerking met trainer Boes stop te zetten. Hulptrainer Claudio Trobianni leidt vanaf dinsdag de trainingen.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Limburg (3B)

Nieuwste reacties