Portsmouth stuit op 'njet' van Premier League

Ward Callens
| 6 reacties
Portsmouth stuit op 'njet' van Premier League
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Portsmouth moet voor 1 maart zoveel mogelijk van zijn schulden aflossen. De club hoopte enkele spelers te verkopen buiten de transferperiode om aan extra kapitaal te komen. Het voorstel werd echter afgewimpeld door de Premier League.

1 maart wordt D-Day voor Portsmouth. De hekkensluiter in de Premier Leauge moet tegen dan een aanzienlijk bedrag van zijn schuldenberg van zo'n zeventig miljoen euro afbetalen. Lukt dat niet, dan wordt de club mogelijk failliet verklaard.

De club van Anthony Vanden Borre had daarom gehoopt extra kapitaal te halen via de verkoop van enkele spelers buiten de reguliere transferperiode. De Premier League kon echter niets anders dan het voorstel van Pompey te weigeren. Het vaststellen van periodes waarin spelers van club mogen wisselen is immers een FIFA-regel.

Als de Zuid-Engelse club op 1 maart failliet wordt verklaard, dan raken de clubs die punten hebben gepakt tegen Vanden Borre en co kwijt. Ook zouden er dan slechts twee teams degraderen uit de Engelse Premier League, waardoor er ook in de lagere divisies één club minder zal zakken. (AN)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties