Titel wenkt voor Rapide Lebbeke na winst tegen Robur

Gentil Dossche
| 0 reacties
Titel wenkt voor Rapide Lebbeke na winst tegen Robur
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

In de derby tegen Robur Moerzeke klom Rapide Lebbeke al snel op voorsprong en kwam de zege nooit echt in gevaar. Op 3 speeldagen van het einde volstaat 1 puntje om de verdiende promotie binnen te halen.

De stadionklok had pas twee omwentelingen gemaakt of Jasper Dupont mocht zich al omdraaien. De opdrijvende Steven Foket bediende Lendert Putteman en die aarzelde niet. Even later kopte Bram De Roover een voorzet in de handen van Dupont. Jelle Vlaeminck kon een scherpe voorzet van Putteman nog net voor de lijn wegkoppen. Pas na het kwartier staken de bezoekers voor het eerst hun neus aan het venster. Een verre knal van Peter Cooreman ging net over de kruising. Halfweg de eerste helft legde Putteman af voor Diederik Van Driessche en die poeierde het leder staalhard onder de lat. Kort voor de rust schoof Putteman de bal in de voeten van Foket maar die mikte naast.

Robur kwam gedreven uit de kleedkamers en David Verbeke krulde een vrije trap op de kruising. Rapide reageerde direct met een schot van Kevin Scheerlinckx net naast. Een loeier van De Roover vloog via een verdedigend been nipt in hoekschop. Dupont had een knappe reactie in huis op een schot in de draai van Putteman. Bij de nieuwe corner veegde Vlaeminck een kopbal van Putteman van de lijn. De thuisploeg bleef de toon aangeven. Na een collectieve aanval schoof Foket het leder in de loop van Lendert Putteman en nu mochten de boeken toe. Robur ging op zoek naar de eerredder en Yannick Van Driessche knalde een metertje naast. Even later verslikte Jonas Cattrysse zich in een voorzet en liftte de bal over. Kevin Kesteleyn was attent op een vlam van Y. Van Driessche. De jonge thuisgoalie ging goed plat bij een vrijschop van Verbeke. Cattrysse pegelde het leder op de bovenkant van de dwarsligger. Aan de overzijde mikte Michael Mannaerts naast de verste paal. Dieter De Smedt ging aan de haal maar Dupont lag gepast in de weg.

Rapide Lebbeke:Kesteleyn, K. Scheerlinckx, De Visscher, Verhoogen, J. Scheerlinckx, Putteman, D. Van Driessche, Foket (71’ Mannaerts), B. Van Driessche (70’ De Smedt), De Roover (80’ Verhaegen), Van den Abbeele.

Robur Moerzeke:Dupont, Stobbelaere, Vlaeminck, Romero, Cattrysse, Kissami (55’ Y. Van Driessche), Callaerts, Cooreman (46’ Verbeke), De Graeve, Maes (74’ Van Eetvelde), De Bruyne

Doelpunten:2’ Putteman 1-0; 26’ D. Van Driessche 2-0; 62’ Putteman 3-0

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Oost-Vlaanderen (2C)

Nieuwste reacties