Anderlecht en Club lopen uit, Lokeren verrast

Anthony Van der Planken
| 18 reacties

Anderlecht heeft zijn titelambities opnieuw kracht bijgezet. Paars-wit won met 1-3 op het veld van Gent. Club Brugge blijft wel min of meer in het spoor na een 3-0 zege tegen Kortrijk. In play-offs 2 verraste Lokeren ploeg in vorm Cercle Brugg

Anderlecht speelde een sterke eerste helft op het veld van Gent en toonde zich uiterst efficiënt: aan de rust stond het al 0-3 na doelpunten van Boussoufa, Juhasz en Gillet. Custovic milderde in de tweede helft, maar verder geraakten de Buffalo's niet meer.

Gent ziet zo Club Brugge weer vijf punten uitlopen. Blauw-zwart won immers met 3-0 van KV Kortrijk. De bezoekers startten goed, maar een terechte rode kaart voor Brecht Capon op slag van rust deed hen de das om. Twee doelpunten van Perisic en eentje van Lestienne leverden Club toch nog een vlotte 3-0 zege op.

Nog in play-off 1 boekte Sint-Truiden zijn eerste overwinning. Zulte Waregem ging op eigen veld met 1-2 voor de bijl. Delorge en Siani brachten de Kanaries 0-2 voor, Buysse maakte de slotfase toch nog spannend. Zulte Waregem begint met twee nederlagen aan de play-offs en doet een slechte zaak in de strijd om de vierde plek.

Lokeren neemt droomstart in play-offs 2

In groep A van play-offs 2 zorgde Lokeren, dat in de reguliere competitie maar net de degradatie kon afwenden, voor een heuse stunt. De Waaslanders klopten thuis Cercle Brugge, dat in 2010 haas onklopbaar bleek. Het werd maar liefst 5-3. Voor de thuisploeg scoorden Malki, Gueye, Overmeire, Sokota en Leko, voor de bezoekers Cornelis en twee keer Foley.

Groepsfavoriet KV Mechelen nam wel een goede start. Malinois won met 0-2 in Westerlo na late goals van Dunkovic en Soetaers.