Thijs: "Te slap verdedigd bij tegendoelpunten"

Nico Wieme
| 4 reacties
Thijs: "Te slap verdedigd bij tegendoelpunten"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Gent verloor kansloos met 1-3 van Anderlecht. Bernd Thijs kreeg de motor op het Gentse middenveld maar niet op gang. “Na de pauze beseften we dat we een mirakel nodig hadden. Verder dan dat ene doelpunt zijn we niet geraakt”, oordeelde de captain.

Bernd Thijs vond niet dat Gent zich had laten verrassen door Anderlecht. “We begonnen niet slecht aan de match met een kans van Adnan Custovic. De bezoekers waren positioneel wel beter. Wij moesten daardoor veel lopen. Overal kwamen we een stap te kort.”

Slap verdedigen

De aanvoerder van de Buffalo's vond dat zijn team, ondanks die zware 0-3-tussenstand, het niet op alle vlakken slecht had gedaan voor de rust. “Ik geef toe dat we niet goed speelden, maar uiteindelijk hebben we niet veel kansen weggegeven. Anderlecht heeft aan 100 procent gescoord. Bij die tegendoelpunten verdedigden wij veel te slap.”

Met welke intenties kwamen de Oost-Vlamingen dan uit de kleedkamer? “We wilden er nog iets van maken, ook al stonden we drie doelpunten achter en heette de tegenstander Anderlecht. Hadden we na die 1-3 direct een tweede keer kunnen scoren, dan mochten we nog dromen van een punt.”

Waardige kampioen

Of de kampioen na woensdagavond al bekend is, wou Thijs niet expliciet zeggen, maar als het Anderlecht wordt, dan zal dat verdiend zijn. “Paars-wit is sowieso de sterkste ploeg. Zij verkeren ook in een goede vorm. Als zij de titel behalen, zullen zij een waardige kampioen zijn. Wij willen zelf die derde plaats vasthouden. Als we kunnen, pakken we de tweede stek. Club moet zaterdag naar Anderlecht. De kloof tussen ons kan dan weer tot twee punten herleid zijn.” (AN)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 0-1 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties