Analyse Bewogen week voor SK Heist

carol Vander Cruyssen
| 23 reacties
Bewogen week voor SK Heist

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Oudenaarde, Temse, Touré en Chetta zorgden voor een ware golf van emoties bij Heist. Onderaan lijkt het doek gevallen voor Willebroek. Mechelen en Cappellen zetten operatie redding verder en de trainerswissel zorgde niet voor de ommekeer bij Sottegem.

Titelstrijd in beslissende plooi?
 
Hel, hemel, vagevuur en opnieuw de hel: dat moet zowat het parcours zijn dat SK Heist de voorbije week heeft afgelegd. Het verloor op Goede Vrijdag niet echt verdiend op Oudenaarde. Op paasmaandag leek de ploeg herrezen, na een indrukwekkende zege bij Temse en de zware nederlaag van Rupel Boom, eveneens in Oudenaarde. Beide ploegen stonden opnieuw op gelijke hoogte en vooral Heist putte hieruit vertrouwen. Woensdag viel dan het verdict in de bewogen zaak “Touré”, waardoor de Steenbakkers plots 3 punten extra kregen. Geen man overboord, dacht men in Heist. Zaterdagavond echter zag het zijn titelambities echter een serieuze deuk krijgen, na het gelijke spel tegen Coxyde. Spelbreker voor de ploeg uit de Achterkempen is de illustere Marco Chetta. Het “rode kaartenkanon” haalde de volkswoede van gans Heist op de nek met op zijn minst gezegd enkele dubieuze beslissingen en fel betwiste uitsluitingen. Heist hinkt plots 5 punten achterop bij Rupel Boom, dat het zelf niet zonder moeite haalde van VW Hamme. De winnende treffer kwam er in de slotfase via topschutter Glouftsis van op de stip.
 
Strijd om eindrondeticket reeds beslecht?
 
Temse herstelde zich moeizaam van die zware opdoffer die het kreeg van Heist. Het moest zwaar ploeteren om voorbij Willebroek-Meerhof te geraken. Het blijft wel stevig op de 4de stek. De eindronde wenkt ook voor Eendracht Aalst. De Ajuinen hoefden niet echt diep te gaan om FCN Sint-Niklaas van zich af te houden. Deinze lijkt na een onverwachte nederlaag in een vooruitgeschoven wedstrijd bij hekkensluiter Willebroek-Meerhof nu definitief af te haken voor deelname aan die eindronde. Voor het herboren Hoogstraten, het verrassende Coxyde en de te wispelturige Waaslandse ploegen FCN Sint-Niklaas en Hamme lijkt plaats 4 te ver weg. Zij mogen zich opmaken voor een rustig seizoenseinde.
 
De verrijzenis van Racing Mechelen
 
Na de zware nederlaag op Ternat, leek Racing Mechelen een vogel voor de kat. Maar 2 opeenvolgende zeges en de 3 punten door het “geval” Touré zorgden ervoor dat groenwit opnieuw uitzicht heeft op het behoud. De 3 Willebroekse punten zorgden voor een geweldige boost in het Van Kesbeeckstadion. Mechelen ging dan ook vol vertrouwen voor de zege bij Sottegem, die andere “begunstigde” van de zaak Touré. Sottegem kon plots ietsje vrijer ademen en haalde met Fraeye een nieuwe trainer binnen. Veel “Fraeyes” was er echter niet merkbaar, want de thuisploeg moest kansloos de drie punten aan Mechelen laten. Ook Cappellen strijdt nog steeds voor wat het waard is. Het ging niet onverdiend gelijkspelen bij gigantkiller Oudenaarde. Cappellen en Mechelen hebben nu de barrageplaats in het vizier. Ieper staat wel 4 punten hoger maar heeft 2 wedstrijden meer gespeeld. Zelf ging het met een broodnodige zege aan de haal op het veld van Waregem. Bij de “Rassing”, rond de jaarwisseling nog in de top 5, gaat het ondertussen van kwaad naar erger. Sinds de trainerswissel behaalde het bijna geen punten meer en zakt steeds verder weg.
 
Fusie Waregem – Wielsbeke?
 
Ondertussen gonst het in Waregem en Wielsbeke momenteel van fusiegeruchten. Een mogelijke samensmelting kan er eventueel volgend seizoen al komen. Bij Wielsbeke lijkt ondertussen het vat bijna leeg. Het verloor een inhaalmatch op Cappellen en ging nu met forfaitcijfers de boot in bij Hoogstraten. Gelukkig voor de West-Vlamingen sprokkelde het tussendoor zijn punten in de derby tegen Ieper, waardoor het ondertussen bijna zeker is van het behoud. Voor Willebroek-Meerhof lijkt door de 5 forfaitnederlagen het doek nu definitief gevallen. Het pakte in het paasweekend wel nog vrij verrassend 4 punten. Op Coxyde werd het een puntendeling en in eigen huis klopte het dus zowaar Deinze. Torhout tenslotte, won het degradatieduel op eigen veld tegen Ternat. Na een draak van een eerste helft, trokken de groenzwarten in de 2de helft het laken naar zich toe. De ploeg uit het Pajottenland mag zich stilletjes aan zorgen beginnen maken.
 
Inhaalmatchen:
 
 
Speeldag 33:
 
Vooruitgeschoven wedstrijd Speeldag 34:
 
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e amateurliga A

Nieuwste reacties