Advocaat: "Begrijp de commotie in België niet zo goed"

Ward Callens
| 74 reacties
Advocaat: "Begrijp de commotie in België niet zo goed"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Dick Advocaat heeft op een persconferentie bij zijn club AZ meer uitleg gegeven over zijn contractbreuk met de Belgische voetbalbond. “Rusland is een hoger niveau en dat ben ik gewend”, meent de Nederlandse keuzeheer.

“Ik begrijp de commotie in België niet zo goed”, opent Dick Advocaat. “Met een trainer kunnen drie dingen gebeuren: of hij doet zijn contract uit, of hij wordt ontslagen of hij stapt zelf op. Dat is vrij normaal. Ik heb de Rode Duivels nooit als interimjob gezien. Dat doe ik hier bij AZ.”

De Nederlander kreeg de afgelopen dagen heel wat verwijten naar het hoofd geslingerd. “Dat ze me een deserteur noemen doet me niets”, meent hij. “Ze kunnen me in Rusland evengoed aan de deur zetten als er geen prestaties komen. Zo gaat dat in het voetbal.”

Advocaat gaat nu naar alle waarschijnlijkheid aan de slag als Russisch bondscoach. “Ik heb een aantal weken geleden een gesprek gehad met Rusland. Daar heb ik over nagedacht en ik heb beslist om op dat voorstel in te gaan en te stoppen bij de Rode Duivels. Ik heb gekozen voor Rusland, omdat dat een hoger niveau is en dat ben ik gewend”, zo verklaart de oefenmeester.

“De Rode Duivels zijn een sterk team en kunnen zeker resultaten behalen, maar dat zal me bij Rusland sneller lukken. Als Rusland nooit was gekomen met een voorstel, was ik bij België gebleven”, vervolgt hij. “Maar ik heb geen schuldgevoelens. Zou België die hebben bij een ontslag?”

“De selectie zal bevestigen dat ik goed werk leverde,” besluit Advocaat. “Daar kan de nieuwe coach mee doorgaan. Het is toch niet moeilijk om die binnen vijf maanden te vinden.”

Op de vraag wie volgens hem de nieuwe bondscoach moet worden, is Advocaat duidelijk: “Marc Wilmots is de ideale opvolger, hij ligt prima in de groep en hielp me goed.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties