Diandy: "Niet makkelijk met Boussoufa als concurrent"

Diandy: "Niet makkelijk met Boussoufa als concurrent"
Foto: © SC

Christophe Diandy zit al een poosje in de wachtzaal van Anderlecht. Vorig weekend mocht hij een kwartier opdraven tegen AA Gent. En het ziet er naar uit dat de jonge Senegalees ook de volgende wedstrijden zijn kans gaat krijgen.

Christophe Diandy kwam vorig jaar naar België op aanraden van Cheikhou Kouyaté. De twee kenden elkaar nog van vroeger en Cheikhou overtuigde het bestuur om zijn 19-jarige maat een kans te geven. "Cheikhou en ik kenden elkaar reeds in Senegal", doet de linksmidden zijn verhaal. "Wij speelden met onze respectievelijke wijken tegen elkaar. Wij waren de twee beste spelers. Wie de beste was? Ja, hij. (lacht)"

Diandy zit al een jaar in de A-kern van Sporting, maar kreeg tot nu toe nog niet veel kansen. "Dat is moeilijk, maar ik heb veel steun gekregen van mijn vrienden hier bij de club. In dat jaar heb ik wel veel progressie gemaakt, vooral qua positiespel en fysiek. Het gaat hier allemaal heel wat vlugger."

Natuurlijk is het ook niet makkelijk als je rechtstreekse concurrent één van de beste spelers van de competitie is. "Ik ben linkermiddenvelder van opleiding", lacht Diandy zijn tanden bloot. "Je weet toch dat Boussoufa ook op die positie speelt? Niet makkelijk om als jonge gast met zo'n concurrentie om te gaan, maar het lukt. De trainer zet me ook regelmatig op de linksback."

Diandy is dan ook een voetbaldier. "Toen ik klein was, was voetbal het enige dat mij interesseerde. Daarom ben ik ook met school gestopt. Mijn ouders waren het daar niet mee eens, maar ik heb hen kunnen overtuigen. Ik sta nu constant met mijn familie in contact via het internet. Punten waar ik nog aan moet werken? Mijn rechtervoet, maar samen met hulptrainer Daniel Renders ben ik daar constant mee bezig."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties