Meet je voetbalkwaliteiten met De Bilde en Schepens

Steurbaut Kersten
| 0 reacties
Meet je voetbalkwaliteiten met De Bilde en Schepens
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De Flanders Tennis Foot Cup viert begin juni zijn vijfde verjaardag. Twee dagen lang komen goeie en minder goeie voetballers langs op de kunstgrasvelden van Sporting Lokeren om zich te amuseren met tennisvoetbal.

De rust is stilaan teruggekeerd op Daknam. Na het dramatische seizoen van Sporting Lokeren en de jeugdige Voskescup wachten de kunstgrasterreinen vol ongeduld op de technisch vaardige balgoochelaars van de Flanders Tennis Foot Cup.

“Na drie edities op Puyenbroeck in Wachtebeke waren we vorig jaar voor het eerst te gast in Lokeren”, vertelt medeorganisator Kenny Verhoene. “Het werd een perfecte samenwerking. Sporting speelde de ideale gastheer en de infrastructuur van het jeugdcomplex leent zich perfect voor ons evenement.

“De kunstgrasvelden garanderen een hoog spelniveau en dankzij onze sponsor Jupiler kunnen we het geheel mooi aankleden. De setting straalt gezelligheid uit en dat is één van onze troeven. Het voetbalseizoen zit er op en bij ons kan je rustig napraten over de afgelopen competitie. Voetballers onder elkaar.”

In de maanden mei en juni kan je elk weekend wel ergens terecht op een mini- of zaalvoetbaltornooi, tennisvoetbal lijkt eerder een buitenbeentje. “Klopt”, zegt Verhoene die zelf regelmatig tennisvoetbal of voetvolley speelde tijdens zijn carrière als profvoetballer bij onder andere AA Gent.

“Ik denk dat iedereen het spelletje kent: drie tegen drie, een bal en een net en je kan beginnen. Vermoeiend is het niet echt, ontspannend en bovendien vermijd je contacten, dus blessures komen bijna niet voor.”

“Daarom duiken vaak bekende namen op bij de ploegen. Gilles De Bilde tekent al een paar jaar present met zijn Brusselse vrienden, Gunter Schepens is peter van de Flanders Tennis Foot Cup. Kevin Roelandts maakte de meeste indruk op mij en verder komen ook Tony Sergeant, Tim Matthijs, Galli Barka, Stijn Vreven, Killian Overmeire en tal van andere profvoetballers regelmatig langs. En dat is het leuke aan dit tornooi: spelers uit provinciale kunnen zich eens meten met de toppers.”

Verhoene wil zich niet beperken tot Tennis Foot en heeft dit seizoen ook gekozen voor vernieuwing. “Zo is er dit jaar een nieuw spel in samenwerking met Het Nieuwsblad. Wat het wordt? Haha. Voetcurling. Ken je dat niet? Dan zal je eens moeten afkomen op 5 en 6 juni.”

Wie nog wil deelnemen aan deze editie moet zich haasten, want het vooropgestelde aantal van 60 teams bij de volwassen en 16 bij de jeugd is bijna bereikt.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties