Van Nistelrooy: "Ik ben het niet eens met Van Marwijk"

Fabian Morren
| 7 reacties
Van Nistelrooy: "Ik ben het niet eens met Van Marwijk"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Ruud Van Nistelrooy zal straks niet te bewonderen zijn op het WK in Zuid-Afrika. De Nederlandse bondscoach Bert Van Marwijk besloot de aanvaller niet op te nemen in zijn selectie.

Van Nistelrooy verhuisde afgelopen winterstop van Real Madrid naar Hamburg. De 33-jarige spits wilde zo zijn kansen gaaf houden op het WK. Tevergeefs, zo blijkt nu. Van Nistelrooy mag niet mee naar Zuid-Afrika.

"Ik was ervan overtuigd dat ik op het WK van toegevoegde waarde had kunnen zijn", beweert Van Nistelrooy in Voetbal International. "En dat ben ik nog steeds. Ik kende mijn plek. Ik ging echt niet uit van een basisplaats of zo."

"Ik was van plan mezelf weg te cijferen en vanuit die situatie tijdens trainingen te laten zien wat ik waard ben. Dan had Van Marwijk zelf kunnen zien of ik genoeg niveau had om bijvoorbeeld als invaller te fungeren."

"Het is nog vier weken tot de eerste wedstrijd op het WK, ik zag perspectief genoeg", vervolgt Van Nistelrooy. "Maar de bondscoach kennelijk niet. Ik ben het niet met zijn keuze eens, maar wat kan ik nog doen?"

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties