Van Buyten: "Kon naar AC Milan, maar wou Bayern niet ontgoochelen"

Van Buyten: "Kon naar AC Milan, maar wou Bayern niet ontgoochelen"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Voor het eerst in de geschiedenis zal er zaterdag een landgenoot in de finale van de Champions League staan. Daniel Van Buyten neemt die taak op zich en gaat op zoek naar de hoogste voetbaleer.

Van Buyten bloeide onder Van Gaal weer helemaal open. "Ik speel nu ook mijn beste seizoen sinds ik hier ben", zegt hij in Le Soir. De CL-finale moet een voorlopig hoogtepunt worden in zijn carrière. "Inter is wel favoriet, maar dat komt ons wel goed uit. De rol van outsider heeft ons dit seizoen in Europa al elke keer goed gelegen."

Van Gaal heeft duidelijk indruk gemaakt. "Dankzij Van Gaal heb ik me verzoend met de voetbalwereld", zegt Van Buyten. "Hij aarzelt ook geen seconde om woorden in daden om te zetten. Dat hebben Luca Toni en zelfs Ribéry aan de lijve mogen ondervinden."

Bayern heeft een plek in zijn hart veroverd. "Toen het slecht ging met mijn pa kreeg ik van hen alle tijd om bij hem te zijn. Die reactie heeft me emotioneel geraakt. Dat vergeet je niet. Ik kon vorige winter voor twee jaar bij Milan tekenen, maar dat kon ik niet maken tegenover Bayern."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties