"Beter een 'terrassie' doen dan naar WK te kijken"

Fabian Morren
| 12 reacties
"Beter een 'terrassie' doen dan naar WK te kijken"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het WK lost de hoge verwachtingen voorlopig niet in. Er zijn veel saaie wedstrijden en er wordt bijzonder weinig gescoord. Wat is er aan de hand?

Johan Boskamp kondigde voor het WK aan dat hij elke wedstrijd zou bekijken. Zelfs een voetbaldier als hij begint stilaan te twijfelen. "Als het niveau zo blijft en het weer wordt beter, blijf ik niet meer zitten. Dan ga ik wel een 'terrassie' doen", zegt de Nederlander in HLN.

Volgens Boskamp is er een gebrek aan durf bij de teams. "Ze hadden angst om die eerste match te verliezen. Daarom dat ze zo zuinig spelen. Trainers weten dat ze met dit soort voetbal resultaat kunnen halen. Dat heeft de CL-finale tussen Inter en Bayern bewezen. De meeste ploegen houden immers zes, zeven man achter de bal."

Franky Van der Elst deelt niet helemaal de mening van Boskamp. "Ik zie de angst om te verliezen niet als hoofdreden. Je kan een defensieve tactiek ook goed uitvoeren. Maar zelfs dat lukt niet. Ik heb nog maar weinig spelers of ploegen gezien van wie ik zeg: die zijn goed."

Van der Elst baalt zoals vele voetbalfans. "Je gaat voor je televisie zitten en denkt: nu gaat het gebeuren. Maar dan blijf je toch op je honger zitten", zucht hij. "Zelfs bij een duel tussen Portugal en Ivoorkust."

Zowel Boskamp als Van der Elst hopen op beterschap. "Ik kijk uit naar Spanje en de matchen waar het er echt om zal gaan", aldus Van der Elst. Boskamp: "Ploegen gaan vanaf nu meer risico's moeten nemen. Hopelijk komt dat ook het spektakel ten goede."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties