Interview De Laet: "Eerste ploeg Manchester United is mijn doel"

Steurbaut Kersten
| 5 reacties
De Laet: "Eerste ploeg Manchester United is mijn doel"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Er loopt dezer dagen een speler van Manchester United rond op de terreinen van tweedeklasser Antwerp. Ritchie De Laet onderhoudt tijdens het tussenseizoen zijn conditie bij zijn voormalige werkgever.

De Laet houdt het rustig bij wat loopoefeningen. De 21-jarige Belg kreeg van Manchester United immers het verbod om met de bal te trainen en in duel te gaan. “De club wil geen risico nemen”, verklaart de verdediger.

In het seizoen 2006-2007 behoorde De Laet tot het eerste elftal van de Great Old. “Er lopen hier nog wat oude bekenden rond en de jongens die ik nog niet ken zijn toffe boys.” De Laet zal ongeveer twee weken te bewonderen zijn in Antwerpen. Volgende week neemt hij wel een snipperdag, dan schenkt zijn vriendin hem het mooiste cadeau ter wereld.

Hoe blik je terug op je eerste seizoen bij Manchester United?

“Het is een redelijk geslaagd jaar geweest. Ik heb een paar keer op de bank mogen zitten en mocht in een aantal bekerwedstrijden in de basis starten. En ik heb een heel seizoen met de eerste ploeg kunnen trainen. Dat is goed voor mijn evolutie als voetballer. Ik heb heel veel bijgeleerd. Alles gaat veel sneller. De balcirculatie, de passing, de voorzetten, ... . Alles wordt beter.”

Je wordt duidelijk geapprecieerd want je kreeg de trofee voor beste reservespeler van het jaar.

“Dat was een heel mooi moment. Het is schitterend om in je eerste seizoen meteen in de prijzen te vallen. Ik stond naast Wayne Rooney op het podium. Hij heeft me meteen gefeliciteerd en gezegd dat ik een goed seizoen achter de rug heb. De trofee heeft al een plaatsje op mijn schouw gekregen.”

Wat zijn de ambities voor volgend jaar?

“Ik ben nu vroeg aan de voorbereiding begonnen om meteen fit te zijn. De ploeg gaat eerst op Amerikaanse tournee. Daar hoop ik wat speelkansen te krijgen en een positieve indruk na te laten. Mijn doel is om meer kansen in de eerste ploeg te krijgen. Hopelijk kan ik tijdens de voorbereiding profiteren van de vermoeidheid van de WK-gangers.”

Hou je ook rekening met andere opties?

“Ik bel af en toe met mijn manager. Er zijn enkele opties om uitgeleend worden aan ploegen uit de Premier League en de Championship. Dan wil ik wel elke week kunnen spelen. Maar mijn doel blijft de eerste ploeg bij Manchester United. Een Belgische ploeg? Dat is eventueel ook een optie, maar dat ligt in de handen van Manchester United.”

Manchester United heeft veel spelers op het WK, volg je het tornooi met extra aandacht?

“Ik heb bijna elke wedstrijd gezien, maar ben al regelmatig in slaap gevallen. De enige wedstrijd die ik niet gezien heb, was die van Duitsland. Hopelijk brengen de ploegen binnenkort wat meer spektakel. Engeland vond ik heel slecht. Robert Green is in de Engelse pers met de grond gelijk gemaakt. Bij West Ham heeft hij een heel goed seizoen achter de rug. Ik zou niet voor een nieuwe nummer 1 kiezen, dan is het voorbij voor Green. Het is toch jammer. Engeland heeft zo’n wereldploeg, maar heeft altijd problemen met doelmannen. Al staat er met Harte een heel groot talent klaar. Hij heeft een fantastisch seizoen achter de rug bij Birmingham City.” 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties