Wereld richt ogen op Duitsland

Manuel Gonzalez
| 0 reacties
Wereld richt ogen op Duitsland
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Voor het WK sprak iedereen over Brazilië, Spanje of Argentinië. Aan tornooiploeg Duitsland werd getwijfeld, want zij kwamen zonder Ballack en leken creativiteit te missen.

Maar naar aanloop van dit WK en in de eerste groepswedstrijd tegen Australië maakte de Nationalmannschaft veel indruk. Op papier beschikt Duitsland dan niet over de namen die Spanje of Argentinië kan voorleggen, de ploeg staat er.

Plots is Duitsland daar met een nieuwe generatie voetballers die sterk uit de verf komen op een groot tornooi. Meest opvallende verschijningen zijn middenvelder Khedira (foto) van Stuttgart, spelmaker Özil van Werder Bremen en aanvaller Müller van Bayern München.

"Ik schat de Duitse kansen hoog in", zegt Marc Wilmots in HBvL. "Özil is een echte artiest, hij kan een wedstrijd openbreken. Müller is gewoon de ontdekking. Die jongen speelde al goed bij Bayern maar bloeit nu helemaal open op de wereldbeker. Doelman Neuer pakt de positie van de gekwetste Adler goed over. Hij is een stevige doelman. De Duitsers hebben weer een ploeg, ook al hadden veel mensen dit niet gedacht."

Duitsland speelt vanmiddag om 13u30 tegen Servië. Een zege levert hen zo goed als zeker een ticket op voor de tweede ronde.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties