Reportage Cercle Brugge gaat voor groentjes

Steurbaut Kersten
| 5 reacties
Cercle Brugge gaat voor groentjes
Foto: © SC

Volg Cercle Brugge nu via WhatsApp!

Cercle Brugge is maandag aan een nieuw tijdperk begonnen. Met Bob Peeters haalde groen-zwart opnieuw een jonge trainer binnen en die lijn wil de vereniging ook op het veld doortrekken. Cercle trekt de kaart van de jeugd.

Bob Peeters begint zijn eerste training als hoofdcoach met een dosis “gezonde stress”. Op het veld is daar weinig van te merken. De Antwerpenaar dolt en maakt regelmatig een grapje. Het gaat er gemoedelijk aan toe. Peeters en Cercle, qua persoonlijkheid lijkt het alvast een geslaagd huwelijk.



Sfeer en discipline

“Een goede sfeer is nodig”, stelt Peeters. “Maar het mag er ook niet te gemoedelijk aan toe gaan. Dat is hier soms nog het geval. Het is een beetje te braaf. Voor mij mag het ook wat dwingender.”

Dat laatste onderstreepte Peeters ook in zijn speech voor de spelers. De voormalige Rode Duivel eist discipline en schrapte de koffiekoeken van het ontbijt. “Topsporter moeten ’s ochtends gezond eten. En wie bij het begin van de stage in Lissabon niet goed scoort in de testen, krijgt daar een aangepast trainingsprogramma.”

Met Oleg Iachtchouk, Bernt Evens, Tony Sergeant, Denis Viane, Igor Gjuzelov, Arnar Vidarsson, Dominic Foley en Serhiy Serebrennikov heeft Cercle acht dertigers in de kern. Groen-zwart wil in de toekomst een andere weg inslagen en de jeugd een kans geven.



Kwartfinale Beker

Peeters wil vier à vijf jongeren uit de eigen jeugd overhevelen en kan met Reynaldo en Mukendi rekenen op twee beloften van Anderlecht. Uit Lissabon komen twee Portugese jeugdinternationals: Renato Neto en Nuno Reis.

“We mogen ook niet te veel druk zetten op die jonge kerels, maar van iemand zoals Lukas Van Eenoo verwacht ik dat hij een stap vooruit kan zetten. Hij moet zich verder bewijzen op training en in wedstrijden.”

“Het resultaat van de keuze voor de jeugd is minstens even belangrijk dan de sportieve ambities”, onderstreept voorzitter Frans Schotte. Hij verlangt van zijn nieuwe trainer een plaats in de linkerkolom en de kwartfinale van de Beker van België.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties