Octopus Paul voorspelt Spaanse wereldtitel

Steurbaut Kersten
| 19 reacties
Octopus Paul voorspelt Spaanse wereldtitel
Foto: © SC

David Villa en co mogen op hun beide oren slapen. Octopus Paul heeft deze middag immers opnieuw voor Spanje gekozen. Duitsland zal de troostingsfinale winnen.

Niet Diego Maradona, Wesley Sneijder of David Villa is de ster van het WK in Zuid-Afrika. Het Duitse orakel Octopus Paul slaat heel de wereld met verstomming.

Voor iedere wedstrijd van de Mannschaft krijgt het beestje twee glazen bakken met een mossel voorgeschoteld, eentje met de Duitse vlag en eentje met de vlag van de tegenstander. Paul koos iedere keer voor de mossel van de winnende ploeg.

Paul heeft nu ook zijn licht geworpen over de finale van het WK. De voorspelling van de octopus was live te volgen op de Duitse televisie. En net zoals in de halve finale tegen Duitsland koos Paul resoluut voor de Spaanse mossel.

De Nederlandse fans kunnen zich misschien troosten met de gedachte dat Paul een luie octopus is en gewoon voor het dichtstbijzijnde bakje koos. Bovendien zat hij er op Euro 2008 ook één keer naast: alleen de finale kon Paul niet juist voorspellen.

In Duitsland moeten ze ondertussen niet meer weten van Paul nadat hij in de halve finale voor Spanje koos. Onze oosterburen bestelden massaal octopus op restaurant en roepen via Facebook en Twitter op om Paul te frituren.

Voor de troostingsfinale koos Paul echter opnieuw voor Duitsland. Misschien dat een juiste prognose zijn vel kan redden.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties