Interview "Davids moet voor meer vechtlust zorgen op Lierse middenveld"

Steurbaut Kersten
| 14 reacties
"Davids moet voor meer vechtlust zorgen op Lierse middenveld"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Lance Davids is één van de zes nieuwkomers bij promovendus Lierse SK. De Zuid-Afrikaan moet voor meer strijd zorgen in de centrale as van het middenveld.

De 25-jarige Davids is sinds donderdag in België. Hij nestelt zich rustig in een zetel in de tribune van het logegebouw en neemt rustig de tijd om de vragen te beantwoorden. Vriendelijk en joviaal. Op het veld moeten de Lierse-supporters  een andere Davids zien.

I’m harmless off the field. Ongevaarlijk”, lacht de Zuid-Afrikaan bedeesd. “Maar op het veld ben ik een agressieve speler en ga ik er met veel passie tegenaan. Ik wil altijd winnen. Lierse zal niet altijd de beste ploeg op het veld hebben, maar mentaliteit kan veel doen. We moeten vechten als een team. Dat is ook wat onze fans willen zien.”

Wereldburger

Davids werd gehaald als opvolger van Eric Deflandre, maar met de komst van Kris De Wree lijkt er een andere rol weggelegd voor hem: een plaatsje als verdedigende middenvelder. "Daar kan hij met zijn vechtlust ook veel meer betekenen", stelt aanvaller Tomasz Radzinski.

“Ik heb niet echt een voorkeur”, houdt Davids de opties open. “Ik kan zowel rechtsachter als rechtsmidden en als verdedigende middenvelder spelen. Op fysiek vlak sta ik zeer sterk.”

Davids is ook een wereldburger. Hij speelde al in Duitsland en Zweden en legde ook al een test af bij Club Brugge. Ook in de Pallieterstad voelt de landgenoot van Anele en Van Heerden zich goed.

“Ik heb al genoten van Lier. Het is een kleine en gezellige stad. Ik ben hier heel goed ontvangen. Het feit dat Neel (De Ceulaer) en Herman (Helleputte) speciaal naar Zuid-Afrika zijn gereisd, heeft me overtuigd om hier te tekenen. Dit is een echte familieclub. Anele en Van Heerden hebben me veel goede dingen verteld over deze club.”

WK

Vorige maand was Davids nog actief op het WK in Zuid-Afrika. “Het was een schitterende ervaring, een droom. Alleen jammer dat ik niet heb gespeeld, maar daar heb je als speler weinig controle over.”

“Tijdens de openingswedstrijd kreeg ik kippenvel toen ze het volkslied draaiden. We hebben een mooi WK achter de rug en hebben Zuid-Afrika trots gemaakt. Alleen de tweede wedstrijd was slecht. De eerste match hadden we altijd moeten winnen en tegen Frankrijk hadden we de kansen om vier keer te scoren.”

En de vuvuzela? “Dat moet je erbij nemen in Afrika. In Europa wordt er gezongen, bij ons blazen ze allemaal op een vuvuzela. Dat is ons wapen. Bovendien heeft iedereen nu er toch eentje in huis en is hij heel populair.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties