Ceulemans: "Niet geklopt door Gent"

Dennis Smeyers
| 38 reacties
Ceulemans: "Niet geklopt door Gent"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Westerlo-trainer Jan Ceulemans baalde als een stekker na de verloren wedstrijd tegen AA Gent (0-1). Francky Dury was eerlijk in zijn analyse.

Dat de eerste helft moeilijk was, gaf Francky Dury na de wedstrijd op de persconferentie grif toe.  "We zijn te veel in de val van Westerlo getrapt", aldus de trainer. "De ruimte lag op de flanken, en wij benutten die niet.  We werden in het centrum vastgezet door de dubbele ruit van Westerlo. De eerste helft kwamen wij goed weg."

De coach zag ook dat Gent in de tweede helft veel beter voor de dag kwam.  Toch moest het winnen na een onterecht afgekeurd doelpunt.  Dury had de fase niet kunnen zien vanuit zijn dug-out.  "Ik excuseer mij als het een geldig doelpunt voor Westerlo was.  Ik kan mij voorstellen dat Jan ongelukkig is, en ik denk ook dat hij wel begrijpt dat ik gelukkig ben", besloot de winnende trainer.

Jan Ceulemans zat er tijdens de persbabbel op zijn zachtst gezegd somber bij.  Toch was hij tevreden over het geleverde spel.  "De twijfels die er waren na de voorbereiding hebben we volgens mij met onze start helemaal weggespeeld", zei de Caje.

"Onze tweede helft was inderdaad minder, maar wij zijn vandaag niet één, maar drie punten bestolen.  Dan kan je elke week gaan praten met de scheidsrechters over tackles vooruit enz., maar als je dan ziet dat de lijnrechter helemaal verkeerd staat opgesteld...  Ik verwijt de scheidsrechter niets, die floot een correcte partij, maar als je op zo'n moment zo slecht staat opgesteld, ben je niet goed bezig", vertelde de Westerlo-trainer nog. 

"We wisten dat het doelpunt dat viel, dat van de winnaar zou zijn, dan doet dit natuurlijk pijn.  Vandaag zijn we niet van Gent verloren, maar door andere mensen die ons de punten afpakken", besloot Ceulemans. (RP)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties