Guadelajara naar eindstrijd Copa Libertadores

Manuel Gonzalez

Guadelajara heeft zich geplaatst voor de finale van de Copa Libertadores. Dit is de Zuid-Amerikaanse tegenhanger van de Champions League.

De Mexicaanse ploeg won met 0-2 bij Universidad uit Chili. De heenwedstrijd was op een 1-1 gelijkspel geëindigd. Na 23 minuten zette Baez de bezoekers op voorsprong en virtueel in de finale.

De thuisclub probeerde terug te slaan, maar toen Magallon in de 55ste minuut er 0-2 van maakte was de partij beslist. Universidad moest nog drie keer scoren, maar dat lukte niet meer. De Mexicanen speelden de partij uit en wonnen met twee doelpunten verschil.

Sao Paulo en Internacional, beiden uit Brazilië, spelen straks de andere halve finale. Internacional won de heenmatch met 1-0. (AN)