Proto: "Experimenteel elftal geen risico"

Nico Wieme
| 1 reacties
Proto: "Experimenteel elftal geen risico"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Silvio Proto stond tegen The New Saints uiteindelijk toch in doel, al was Davy Schollen aangekondigd. De goalie vindt dat iedere Anderlechtspeler kwaliteiten heeft en daarom zijn plaats in de ploeg verdient. “Er is geen sprake van een B-elftal.”

“We namen de match meteen in handen en klommen ook vlug op voorsprong”, begon Silvio Proto zijn praatje. “Dat gaf ons vertrouwen en de tegenstander liet ons steeds meer ruimte. We spelen nu zeker tot eind december Europees. Het seizoen gaat vlugger voorbij als je om de vier dagen een match speelt.”

Normaal gezien had Davy Schollen een kans onder de paars-witte lat gekregen, maar dat feestje ging niet door. “Davy heeft zich tijdens de opwarming geblesseerd. Ik vind trouwens niet dat de coach een risico nam door zoveel nieuwe spelers op te stellen. Bij Anderlecht moet iedere speler de nodige kwaliteiten hebben om in de basis te staan. Een voordeel voor de nieuwelingen was dat er in dit soort match minder druk was.”

Vrijdag gaat Anderlecht de trommel in als beschermde ploeg. Wie mag er als tegenstander uitrollen? “Ik heb geen favoriet. Ik heb daar zelfs nog niet over nagedacht. Belangrijk was om mij op de match tegen TNS te concentreren. Vrijdag volgt de loting. Wie er ook uit de bus komt, het worden zeker twee lastige matchen.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties