Limburgse neo-vierdeklasser wipt Hamme uit beker

Manuel Gonzalez
| 6 reacties

Lutlommel VV heeft voor een serieuze stunt gezorgd in de beker van België. De neo-vierdeklasser wipte derdeklasser VW Hamme uit het tornooi.

Lebsir bracht de Oost-Vlamingen al na vier minuten op een 0-1 voorsprong in Lutlommel, waarmee de toon gezet leek. Maar niets was minder waar. De Noord-Limburgers vochten stevig terug en ontpopten zich tot giant-killer in de eigen Konijnenpijp.

Bayraktar zorgde in de 74ste minuut voor de gelijkmaker en in de penaltyreeks was de amper 19-jarige thuisgoalie Leynen de held. Lutlommel haalde het met 4-2 na de strafschoppen.

Derdeklasser KSK Hasselt verloor met 1-2 tegen Givry. De Limburgse eersteprovincialer Moelingen ging met de billen bloot bij derdeklasser Eendracht Aalst: 7-0. Ook Tongeren werd gewipt: 3-0 in Virton. Bocholt VV won op zijn beurt dan weer bij Maldegem met 1-2. Herk FC-Lyra was 3-4, Elsaute-Koersel 3-0 en Woluwe-Thes Sport 5-2.

In de vierde ronde speelt Lutlommel VV tegen Ath. Bocholt VV trekt naar tweedeklasser Turnhout. Lommel United speelt thuis tegen Meux.