Rapide Lebbeke wint nipt bij SK Lochristi

Gentil Dossche
| 0 reacties
Rapide Lebbeke wint nipt bij SK Lochristi
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Niet zonder moeite heeft Rapide Lebbeke ook de 3de wedstrijd in de Beker van Oost winnend afgesloten. Lochristi was zeker niet van plan zich te laten afslachten en zorgde voor een potige repliek.

De bezoekers tekenden voor het eerste initiatief met een kopbal van Pieter Van den Abbeele naast en een te zwakke bal van Maarten Cooreman. Aan de overzijde had Kevin Kesteleyn aardig wat moeite met een schot van Yves Van Lokeren. Even na het kwartier kopte Bram De Roover een voorzet achterwaarts tot bij Maarten Cooreman en die deponeerde het leder in het mandje. Lochristi reageerde meet een plaatsbal van Van Lokeren maar Kesteleyn waakte. Een knap schot in de draai van Lendert Putteman vloog rakelings over de kruising. Een loeier van Alexander Morel verdween naast de verste paal. Nick Van de Voorde omspeelde Stijn Vermeiren kort voor de pauze en de bordjes hingen gelijk.

De thuisploeg wou meer en een strakke vrijschop van Andy Depre vloog aan iedereen voorbij. Rapide schrok wakker en nam de match resoluut in handen. Cooreman geraakte niet voorbij Jens Viaene. Een vlam van De Roover strandde op de vuisten van de thuisgoalie. Aan het uur verlengde De Roover een voorzet van David Heyrman in de handen van Viaene. Even later werd de doorspurtende Putteman onderuit getrokken en de bal ging op de stip. Bram De Roover trapte zijn ploeg terug op voorsprong. Rapide ging op zijn elan door. Putteman bracht Cooreman in stelling maar Viaene ging goed plat. Van den Abbeele kopte een hoekschop naast de kruising. Aan de overzijde kopte Van de Voorde een corner in de handen van Kesteleyn. Dominique Lefèvre knokte zich voorbij de thuisverdediging maar zijn lob ging te hoog. Michael “Speedy” Mannaerts en Lendert Putteman zetten de thuisverdediging serieus onder druk maar Putteman kon net niet afwerken.

Volgende zaterdag om 19u30 is Rapide Lebbeke gastheer voor Laarne-Kalken.

SK Lochristi: Viaene, Meulenberg, Morel, Pattin (72’ Gautier), Van Veirdeghem, Degrande, Depre, Van Lokeren, Neyt (66’ Esprit), Van de Voorde, Annaert (66’ Van de Velde)

Rapide Lebbeke: Kesteleyn, K. Scheerlinckx, Vermeiren, Heyrman, J. Scheerlinckx, Putteman, Mannaerts, Lefèvre (85’ Ogab), Cooreman, De Roover, Van den Abbeele.

Doelpunten:17’ Cooreman 0-1; 39’ Van de Voorde 1-1; 63, De Roover 1-2 (Pen. 2-5)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

EK

Nieuwste reacties