Feyenoord: De Ajax-rapper, de debutant en de waakhond

Steurbaut Kersten
| 4 reacties
Feyenoord: De Ajax-rapper, de debutant en de waakhond
Foto: © SC

Feyenoord kan bogen op een rijke geschiedenis, maar in de huidige kern puilt het niet uit van de grote namen. Wie moet AA Gent vanavond in het oog houden? Voetbalkrant.com stelt ze even aan u voor.

Leroy Fer (20) – De Ajax-rapper

De jonge Leroy Fer is ‘hot’ in Rotterdam. De middenvelder groeide door vanuit de eigen jeugd en wordt in De Kuip aanzien als het ‘spaarvarken’ voor de toekomst. “Hij moet straks heel veel geld opleveren”, klinkt het. Fer vierde in het Nederlandse C-elftal tegen Oekraïne zijn debuut als international.

Naast het voetbalveld is Fer gebeten door muziek. Zo rijdt de jongeling op zijn vrije dagen naar Amsterdam om samen met Ajacied Anita rapmuziek te schrijven. Iets wat in Rotterdam zeer gevoelig ligt. Voor zijn jonge leeftijd oogt Fer fysiek enorm sterk.

Bruno Martins (17) – De debutant

Door de blessure van Bahia maakt de 17-jarige Bruno Martins Indi vanavond zijn debuut in het eerste elftal van Feyenoord. De verdediger met Portugese roots speelde al enkele wedstrijden in de voorbereiding. Met Oranje –19 werd hij vierde op het Europees kampioenschap.

Trainer Mario been schermt de speler af van de pers. Zo mag hij in de aanloop naar de wedstrijd tegen AA Gent niet praten. Maar hij lijkt niet onder de indruk van de omstandigheden. “Hij zou nog liever vandaag dan morgen spelen.” Bruno Martins is van nature een linksback, maar door het uitvallen van Bahia schuift hij door naar het centrum.

Ron Vlaar (25) – De waakhond

Het verhaal van Ron Vlaar leest als een filmscenario. Drie jaar geleden viel de verdediger in de wedstrijd tegen Roda JC geblesseerd uit met een kruisbandletsel. Exact een jaar en een dag later liep hij dezelfde blessure op tijdens een training.

Er werd niet veel meer van Vlaar verwacht – “Twee jaar uit met een blessure, dat blijft niet ongestraft”, aldus Been. Maar tot ieders verbazing keerde hij nog sterker terug en ontpopte hij zich vorig jaar tot sterkhouder in de Rotterdamse defensie. Vlaar zat ook in de voorselectie voor het WK, maar haalde het net niet. Tegen Oekraïne kreeg hij prompt de aanvoerdersband van Bert Van Marwijk.

De supporters appreciëren alvast de vechtlust van Vlaar. Zo ontrolt het Legioen bij iedere wedstrijd een spandoek met de hoofden van Vlaar en Bahia, afgebeeld als twee bijtende honden. Het opschrift spreekt boekdelen: “Hier waken wij.” 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties