Gillet: "Organisatie, maar ook aanvallend denken"

Gillet: "Organisatie, maar ook aanvallend denken"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Of Guillaume Gillet morgen terug op de rechtsachter zal plaatsnemen, is voor ons en hem een vraag en voor trainer Ariël Jacobs een weet. Maar ook de Luikenaar wil nog niet horen over speculaties over mogelijke tegenstanders in de poules van de CL.

"We zullen zien hoe Belgrado aan de wedstrijd gaat beginnen", zegt Gillet. "Het valt af te wachten of ze ons meteen bij de keel proberen te grijpen of dat ze eerder voor een afwachtende houding kiezen. Het eerste kwartier zal heel belangrijk worden. Als we zien dat we beter zijn, moeten we proberen zo vlug mogelijk een goal te maken."

"In de kleedkamer wordt er ook nog niet gepraat over de Champions League. Morgen om 23u mag je mij meer vragen. Favoriete tegenstanders? Ook daar wil ik niets over zeggen. Iedereen heeft wel favorieten, maar daar kunnen we later, indien we ons plaatsen, nog over spreken. Het zou een grote fout zijn het daar nu al over te hebben."

Gillet is dan ook op zijn hoede voor de Serviërs. "Hun grote wapen is hun krijgersmentaliteit. Ze hebben een paar heel goede spelers en ze kunnen de bal goed bijhouden", predikt Gillet voorzichtigheid. "We moeten absoluut vermijden dat ze een goal maken. We moeten dus de organisatie behouden, maar ook aanvallend denken."

"We hebben de wapens om het hen moeilijk te maken. Of ik dat vanop het middenveld zal mogen doen? Goeie vraag. Ik weet het zelf nog niet. De trainer is ook slim genoeg om dat op training niet te laten blijken. Misschien sta ik wel in het doel, dat is de enige plaats waar ik nog niet gestaan heb in Anderlecht."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties