Tienen mist kans op koppositie

Anthony Van der Planken
| 1 reacties

Tienen heeft de kans om zich naast het leiderstrio in tweede klasse te zetten gemist. De club uit de Suikerstad geraakte thuis niet voorbij laagvlieger Doornik. Dender gaf Rupel Boom een pak voor de broek.

Tienen had de kans om zich met een zege naast het leiderstrio Lommel - Oostende - Bergen te heisen, maar faalde in die opdracht. De club geraakte thuis niet verder dan een gelijkspel tegen laagvlieger Doornik. Daarmee kwam Tienen zelfs nog goed weg, want de ploeg stond lange tijd 0-2 achter. Een rode kaart voor Desire tien minuten na rust deed de wedstrijd echter kantelen. Tienen knokte terug en kwam twintig minuten voor tijd terug tot 1-2 via Vandeput. Diezelfde Vandeput bracht de bordjes niet veel later weer in evenwicht.

Doornik blijft zo onderin hangen, net als Rupel Boom. De Steenbakkers begonnen veelbelovend aan hun avontuur in tweede, maar na de zege op de openingsspeeldag pakte de promovendus geen punt meer. Dit keer was Dender veel te sterk: 4-0. Evariste, Claessens, Waeghe en Peter Mollez (van op de penaltystip) zorgden voor de goals.

Dan doet die andere promovendus, KSK Heist, het een stuk beter. De Kempenaars hielden de punten thuis tegen Tubeke. De bezoekers kwamen wel 0-2 voor,maar Heist knokte zich na rust terug in de wedstrijd en kwam op gelijke hoogte dankzij treffers van Vlassevaer en Geerts. In de slotseconden zorgde Webers voor de beslissende 3-2.

De partij tussen Boussu-Dour en Visé ten slotte leverde heel wat spektakel op. De bezoekers uit Wezet trokken aan het langste eind: 2-4.