Litouwen stunt, Liechtenstein bijna

Manuel Gonzalez
| 3 reacties

In groep I van de EK-kwalificatie heeft Litouwen voor een stunt van jewelste gezorgd. De Baltische staat won in Praag tegen Tsjechië.

Sernas zette de bezoekers uit Litouwen in de 26ste minuut verrassend op voorsprong. Vier minuten later kon Milan Baros vanop de stip gelijkstellen, maar hij miste. De Tsjechen waren enorm teleurgesteld na de partij. Kapitein Thomas Rosicky sprak van een verschrikkelijke start aan de EK-campagne.

Schotland speelde op Hampden Park in Glasgow tegen ministaatje Liechtenstein. Maar de bezoekers trokken aardig hun streng en twee minuten na de pauze bracht Frick hen zelfs op voorsprong. Iets na het uur kon Miller toch gelijkstellen voor de Schotten. De partij leek op een verrassende 1-1 te eindigen tot Steve McManus in de 95ste minuut de bal nog tegen de touwen kopte. Liechtenstein bleef verweesd achter na een knappe wedstrijd.

Litouwen en Schotland leiden in deze groep met vier punten. Spanje is derde met drie punten. De wereldkampioen heeft wel nog maar één duel gespeeld. Tsjechië en Liechtenstein hebben nog geen punten.