Vleminckx bezorgt NEC punt bij Roda

Bram Coenen
| 3 reacties

Roda JC is vanavond thuis niet verder geraakt dan een 1-1 gelijkspel tegen NEC. Bjorn Vleminckx wist opnieuw te scoren voor de bezoekers.

Roda JC, de laatste weken in uitstekende doen, had het de hele eerste helft bijzonder moeilijk met een stug NEC. Net na de rust vond de thuisploeg toch een gaatje in de defensie via Arnaud Sutchuin, na knap voorbereidend werk van Pa-Modou Kah.

Dat leek lange tijd genoeg voor de winst, maar ruim een kwartier voor tijd wist NEC toch nog een puntje weg te kapen via opnieuw Bjorn Vleminckx. Onze landgenoot reageerde alert op een terugkaatsende bal van Bas Sibum en liet doelman Tyton kansloos.

Roda komt door dit gelijkspel voorlopig alleen op de derde plaats, op twee punten van leider PSV. NEC wordt voorlopig negende. In de andere wedstrijd van vanavond klopte Heracles NAC met duidelijke 4-1 cijfers.