Malmö op weg naar de titel

viki meeuwis
| 2 reacties

In de Zweedse competitie werd gisteren de laatste wedstrijd van de 28e speeldag afgewerkt.

Örebro kreeg de rode lantaarn Brommapojkarna op bezoek. De wedstrijd was vooral voor BP van belang want de ploeg staat laatste met slechts 24 punten. Bij winst kon het op gelijke hoogte komen met Gefle dat zijn match tegen GAIS wel won en nu op 27 punten staat. De bezoekers begonnen goed aan de match en in de zevende minuut kon Joakim Runnemo scoren op aangeven van Pablo Piñones Arce. BP kan die voorsprong tot aan de rust behouden maar kort na de rust wist Astrit Ajdarevic tegen te prikken. Dat gelijkspel was meteen ook de eindstand. Een slechte zaak voor Brommapojkarna dat nu laatste blijft op twee punten van Gefle.

IFK Göteborg verloor thuis in het Gamla Ullevi stadion van Trelleborgs FF. Op het half uur zette Selakovic spits Tobias Hysén op weg naar het doel en die deed de netten trillen. Pas na de rust kon Trelleborgs scoren via Joakim Nilsson. In de slotfase viel het beslissende doelpunt via Marcus Pode.

Halmstads BK ontving AIK dat pas laat in het seizoen in vorm kwam. AIK haalde het met 1-2. Viktor Lundberg bracht de bezoekers kort na de pauze op voorsprong. Door dit doelpunt wist AIK de tegenstander stevig in de greep te houden. Kenny Pavey maakte er iets later 0-2 van. Anselmo schoot Halmstad in de slotfase terug in de match en zorgde zo voor een spannend wedstrijdeinde. Uiteindelijk volstond de 2-1 voorsprong voor AIK om de drie punten binnen te halen waardoor ze nu 31 punten hebben en zich waarschijnlijk zullen kunnen handhaven in eerste klasse. Vorig jaar landskampioen, dit jaar vechten tegen de degradatie, het kan verkeren…

BK Häcken verloor met zware 4-0 cijfers van Malmö FF dat zo de drie punten op zak stak en een stevige stap richting titel zette. Na 25 minuten stond het al 2-0 dankzij doelpunten van Daniel Larsson en Guillermo Molins, beide op aangeven van Jiloan Hamad. Na de rust kwam Häcken beter voor de dag maar slaagde er niet in om echte kansen af te dwingen. In de laatste twintig minuten kon Yago Fernandez nog twee maal scoren.

Malmö blijft aan de leiding met 61 punten, evenveel als Helsingborg maar met een beter doelpuntensaldo. Dat verschil, namelijk acht doelpunten, zal wellicht beslissend zijn voor de landstitel. Volgende weekend moet Malmö uit naar Grimstå IP waar het Brommapojkarna treft. Helsingborg trekt naar Halmstad. Met nog twee matchen te gaan blijft de competitie ondanks de voorsprong van Malmö toch spannend.